Prirodna apoteka: 5 jednostavnih načina da se rešite strija
Foto: Profimedia

Nega kože

Prirodna apoteka: 5 jednostavnih načina da se rešite strija

Život -
Ukoliko vam smetaju linije na stomaku, bokovima, nogama i drugim delovima tela, pogledajte kako se, na zdrav način, možete izboriti s ovim estetskim problemom.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comVerovali ili ne, za uspešnu borbu sa strijama nisu vam neophodni skupi kozmetički proizvodi na hemijskoj bazi, već delotvorne preparate može napraviti i sami.Imajte na umu da je njima potrebno više vremena da počnu da deluju, pa ovakvi tretmani zahtevaju strpljenje, ali su potpuno zdravi i prirodni.Evo najefektnijih domaćih proizvoda za uklanjanje strija:Sok od krompiraOn sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnavljanje epitelnih ćelija. Isecite jedan krompir srednje veličine na deblje kriške. Uzmite jednu od kriški krompira i nežno trljajte strije nekoliko minuta. Trebalo bi da tečnost iz krompira pokriva zahvaćeno područje. Sačekajte da se sok od krompira osuši, a onda ga isperite mlakom vodom.ŠećerPrirodni beli šećer je jedan od najboljih prirodnih lekova za uklanjanje strija. Pomešajte kašičicu sirovog šećera s malo bademovog mleka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro promešajte ovu smesu i utrljajte u strije i okolna područja kože. Nežno utrljavajte smesu najmanje 10 minuta, svaki dan pre tuširanja. Radite ovo otprilike mesec dana i vaše strije će postati svetlije.Aloje vera gelOva biljka je veoma delotvorna u lečenju mnogih kožnih problema. Sadrži različite važne nutrijente koji se mogu koristiti u lečenju manjih opekotina, dok se njena lekovita i umirujuća sredstva mogu koristiti za uklanjanje strija. Možete utrljati ovaj gel u zahvaćeno područje na koži, ostaviti ga nekoliko minuta i zatim isprati mlakom vodom.Limunov sokJoš jedan jednostavan način za uklanjanje strija je upotreba limunovog soka, koji je prirodno kiseo, što pomaže u lečenju i smanjivanju strija, rana, akni i drugih ožiljaka. Nežno utrljajte svež limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da ga koža upije barem 10 minuta pre ispiranja toplom vodom. Druga mogućnost je da pomešate istu količinu soka od krastavca i limunovog soka i nanesete smesu na strije.Maslinovo uljeOno sadrži mnogo nutrijenata i antioksidansa koji pomažu pri poboljšavanju mnogih kožnih problema, uključujući strije. Umasirajte blago toplo i čisto maslinovo ulje u zahvaćeno područje na koži. Ovo će poboljšati cirkulaciju i u velikoj meri smanjiti strije. Ostavite ga pola sata da se vitamini A, D i E, koji su prisutni u maslinovom ulju, upiju u kožu. Umesto njega, može se koristiti i bademovo ulje.

Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:

Novi trend na društvenim mrežama: Ponosne na strije! (FOTO) Aromaterapija u borbi protiv strijaMama koju su na plaži ismejali zbog strija osvaja svet otvorenim pismomPrirodni preparati protiv ožiljaka, podočnjaka i strijaŽensko telo posle porođaja - lepo ili ne? (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track