RASPRAVA O KOJOJ BRUJI SRBIJA Doktorka Grujičić i Mira Bobić objasnile da li treba VAKCINISATI DECU!
Foto: Printskrin

Tribina o vakcinama

RASPRAVA O KOJOJ BRUJI SRBIJA Doktorka Grujičić i Mira Bobić objasnile da li treba VAKCINISATI DECU!

Život -

Puno puta u javnosti se postavljalo pitanje o vakcinaciji dece. Doktor Danica Grujičić često govori na tu temu u javnosti. Izuzetno važna pitanja pre svega za mlade devojke koje tek treba da rode i mlade mame koje treba vakcinišu decu. Da li treba ili ne treba?! Da li su vakcine dobre ili nisu?! Koja je kontrola vakcine i slično.

To je jedno od najozbiljnijih i najvažnijih pitanja u društvu. Radi se direktno o zdravstvenoj bezbednosti naroda. Danica Grujičić i Mirjana Bobić Mojsilović govorile su na tribini na kojoj je glavna tema bila vakcinacija. Njih dve su skrenule pažnju na problem i podsetile da su se nekada u Srbiji pravile najbolje vakcine.

Nekada je u Srbiji, tada Jugoslaviji postajala državna farmaceutska kuća "Torlak" koja je proizvodila najbolje vakcine na svetu.

"Problem sa vakcinama je politički problem, a ne medicinski. Čim prete zakonom, da će da hapse roditelje koji odbiju da vakcinišu svoju decu, mi nemamo posla sa zdravljem, imamo posla sa elementarnim slobodama, znači politika", rekla je Mirjana Bobić Mojsilović na tribini. Danica Grujičić smatra da žene treba da izađu na ulicu i da se bore za "Torlak".

"Postoje ljudi u "Torlaku" koji još uvek tamo rade i znaju kako se prave vakcine, a na ulici treba da budu žene i da traže da se spasi "Torlak", za to treba izaći", apeluje doktorka Grujičić.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Mirjana je skrenula pažnju i podsetila na priču o vakicni Gardasil koja je oduzela život mnogoj deci, odnosno devojčicama.

"Najužasnija stvar je priča o Gardasilu, to je otrov, lek protiv humanog papiloma virusa, kojoj je u Nemačkoj protiv 10 godina napravljena velika kampanja. Roditelji su vodili devojčice da bi ih kao ta vakcina zaštitila od rak grlića materice. Ispostavilo se da je ta vakcina u mnogim slučajevima bila smrt te dece", podsetila je Mirjana.

"Ne treba postavljati pitanje, već ko pravi vakcine. Ako za našu decu prave oni koji će dati svojoj deci, svaka čast, to je to, zato svi treba da izađemo na ulicu jednoga dana, da se organizujemo, "Torlak" se mora spasi!" rekla je Danica.

Pogledajte deo tribine:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prof.dr Danica Grujičić: Deco borite se za svoje ciljeve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track