SNIMILA MUKE SVOJE ĆERKE: Devojka svaki dan moli majku da joj dopusti da umre
Foto: Youtube/screenshot

Video koji je rasplakao svet

SNIMILA MUKE SVOJE ĆERKE: Devojka svaki dan moli majku da joj dopusti da umre

Život -

Kristi Kip već 11 godina boluje od misteriozne bolesti koja joj je potpuno uništila život i svaki dan preklinje svoju majku da joj dopusti da umre.

Kristi Kip (23) boluje od lupusa, autoimune bolesti usled koje imuno sistem napada zdrave ćelije i organe. Stanje joj je prvi put dijagnostikovano kad je imala 12 godina i kada je otišla kod lekara zbog ugriza krpelja. Sada, desetak godina kasnije, provodi svoje dane ležeći u krevetu.

Njena majka Tereza snimila je video koji prikazuje muke njene ćerke. Želela je da svet vidi o kakvoj se groznoj bolesti radi. Kirsti već skoro dve godine ima neprekidne napade, a kad joj je bilo 16, lice joj se ukočilo i ostalo paralizovano.

'Kirsti ne voli kad je snimam. Leži u krevetu i preklinje me da joj dopustim da umre. Kaže mi da je sve uzaludno i da nema više nimalo vere da će joj ikad biti bolje', kaže očajna majka.

Iako većina lekara misli da Kirsti pati od lupusa, neki misle da se radi o lajmskoj bolesti koju uzrokuje bakterija Borelija, koja dovodi do teških neuroloških, srčanih i sličnih problema.

Tereza je svoju ćerku odvela u kliniku u Bavarskoj da bi utvrdili od čega tačno boluje, ipak, u toj klinici lečenje je preskupo i tretmani koštaju oko 90 dolara dnevno. Kirsti zato misli da da bi od svega trebalo odustati i da je to nepotreban trošak.

Ipak, porodica se zasad ne predaje već planira da Kirsti prebaci u jedan institut na Floridi, koji joj je, misle, poslednja nada. Ipak, ni lečenje na Floridi neće biti jeftino jer tretman za koji se pretpostavlja da može pomoći nesrećnoj devojci košta i do 3.500 dolara nedeljno. Cena 12-nedeljnog lečenja s uključenim prevozom avionom mogla bi dostići i 40.000 dolara.

S tim u vezi pokrenuta je i Go Fund Me kampanja kako bi se prikupila sredstva za njeno lečenje. Do sad je prikupljeno 32.000 dolara. Ako se ispostavi da devojka zaista boluje od lupusa, od te bolesti, nažalost nikad neće moći da se izleči jer leka nema. Postoje samo sredstva za ublažavanje tegoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track