ZBOG TAMPONA U KOMI: Izgubila pamćenje, kosu i nokte, a onda su počeli da joj otkazuju i organi
Foto: Daily Mail

Toksični šok

ZBOG TAMPONA U KOMI: Izgubila pamćenje, kosu i nokte, a onda su počeli da joj otkazuju i organi

Život -
Ničega se nije sećala. Njen vanbračni partner Stiven (28) svakog dana joj je pokazivao sliku ćerki, ali ona nije znala ko su. Štaviše, nije znala ni ko je on. Mislila je da joj je brat

LONDON - Engleskinja Džoana Kartrajt (27), mlada majka troje dece, dobila je retko bakterijsko trovanje, pala u komu i jedva ostala živa zbog tampona?!

Danas, kada se posle tri godine konačno oporavila od užasa koji ju je zadesio, ispričala je kako se sve to dogodilo. "Jednog dana jednostavno sam pala u nesvest nasred kupatila, a potom je počela da mi ispada kosa i da mi otpadaju nokti... Lekari su mi nedugo potom saopštili da je moje neobjašnjivo stanje u stvari posledica dobro poznatog toksično šoka, retkog bakterijskog oboljenja koje se dobija usled korišćenja tampona.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDE

Džona priča i da joj je pored kose i noktiju počela da otpada i koža posle čega su je lekari stavili u stanje veštačke kome da bi lakše izdržala lečenje. Probudili su je posle osam dana, ali se ničega nije sećala. Čak ni svoje tri ćerkice koje nije ni prepoznala. Njen vanbračni partner Stiven (28) svakog dana joj je pokazivao sliku ćerki, ali ona nije znala ko su. Štaviše, nije znala ni ko je on. Mislila je da joj je brat.Džoana nije bila samo u teškom fizičkom stanju. Činilo se da joj i mozak otkazuje pošto nije mogla da dovrši rečenicu, a ni da hoda. Sve to morala je da uči ispočetka, a oporavak je bio bolan i trajao dve duge godine. Džoana danas kaže da zdravstveno i fizički nikada neće biti kao pre, ali da je srećna što je živa i što njene devojčice imaju majku.

Lekari upozoravaju da tampon može biti opasan ako se ne koristi pravilno i da ga treba promeniti posle najviše 8 sati jer su krv, topla i vlažna sredina idealni za razvoj opasnih bakterija. Kada je reč o noćnom korišćenju tampona, lekari poručuju damama da tampon ne moraju da menjaju usred noći već da to učine ujutru kad ustanu pošto je krvarenje slabije kad se leži.

(EPK/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track