18 GROZNIH STVARI KOJE RODITELJI RADE SVOJOJ DECI: I uopšte se ne kaju zbog toga
Foto: Shutterstock

Svako je bar nešto od ovoga uradio

18 GROZNIH STVARI KOJE RODITELJI RADE SVOJOJ DECI: I uopšte se ne kaju zbog toga

Ludi svet -
Iz najboljeg razloga mnogi roditelji čine grozne stvari deci, problem je u tome što većina dece i ne zna šta se desilo, a kasnije se toga ni ne seća

Jedan otac otvorio je dušu i napisao sve stvari koje je uradio svom detetu, ali ne oseća krivicu zbog toga, a šta ste od stvari sa ove liste ste i vi uradili?

1. Ukoliko ste kupili čokoladni namaz bez šećera ili džem za dijabetičare kako biste deci dali iole zdraviji slatkiš, većina ljudi kada pravi slatke sendviše sebi stavi pravi namaz, a deci onaj dijetalni.2. Ako smo negde pred kraj vekne hleba, deca uvek dobiju "trticu". Oni misle da je to "poseban" komad.3. Pojedem sam punjenje iz keksa, a detetu dam onaj grozni suvi deo4.Kada deca traže još hrane posle večere, ja im kažem da im hrana pred spavanje izaziva noćne more. Istog trenutka kada im glava dotakne jastuk, ja odem ponovo da jedem - sladoled za večeru i spavam kao kamen.

5. Uzimamo baterije iz dosadnih igračaka koje proizvode užasne zvukove i kažemo da su se pokvarile. Zatim kada vratimo baterije nazad ponašamo se kao da smo kraljevi popravki. Volite nas, jer smo uspeli da vam popravimo igračku!6. Ako neko na rođendanskoj proslavi mom detetu da sok, ja ga sakrijem i razvodnjim toliko da ostane samo voda i malo boje. Ako moja deca probaju pravi sok, njihova glava će eksplodirati.7.Ukradem sinu najomiljeniju igračku kako bi on morao da sedi samnom.8. Imam specijalan signal sa suprugom kako isključujemo modem za internet. Onda se pravim da sam jako tužan jer ne možemo da gledamo crtani film na jutjubu po stoti put taj dan.9. Izbegavao sam da naučim decu koliko ima sati kako bi ih zimi strpao u krevet još u 18 sati, nadam se da neće naučiti da gledaju na sat sve do tinejdžerskog doba.

10. Nisam rekao ćerki da naopačke piše slovo J svaki put, jer tajno želim da nikada ne prestane to da radi, nikada!11. Govorim svojoj deci da Deda Mraz postoji, ne zato što želim da veruju u magiju i jer volim da im dajem poklone, već je zabavno imati mitološko izmišljeno biće čija perspektiva dobrog i lošeg može da se menja u zavisnosti od manipulacije koju želite.12. Moj najmlađe dete insistira na tome da voli da jede samo piletinu, ali zapravo jede sve. Hamburger je brao piletina, salata je zelena piletina, šargarepa je narandžasta piletina. U našoj kući mi imamo "piletinu" svako veče.

13. Kada se naljutim na svoju ćerku, volim da prdnem pri izlasku iz njene sobe.14. Ponekada namerno "zeznem" poslednji stih uspomenke samo kako bi mogao da otpevam još jednom celu pesmu.15. Zaspao sam sa voštanom figurom u ruci i nekako sam uspeo da umažem ceo kauč, naravno da sam svima rekao da je to uradilo moje trogodišnje dete.16. Ponekada kada se sa sinom igram izmišljenih likova, kažem mu da moj lik mora da glumi da spava. Betmen kod nas često mora da spava.17. Kada nam je dete bilo malo, aplaudirali smo i slavili svaki put kad padne, jer smo shvatili da kada potrčimo ka njemu, on počne da plače, dok kada aplaudiramo on je ponosan i ustaje odmah. Sada ne poznaje strah i mislim da smo stvorili čudovište.

18. Mnogo volim svoju decu, baš mnogo. Njihova kijavica me ubija. Oni uvek pobeđuju čak i kada ne znaju da pobeđuju zato ponekada kada se naljutim glumim da sam mnogo besan samo da bi oni shvatili da ne pobeđuju uvek.

A sad vi? Zbog čega se vi ne osećate krivim, ptokomentarišite...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track