DOKTORKA LEČILA PACIJENTA OD ALKOHOLOZIMA: A onda su počeli zajedno da se opijaju i orgijaju!
Foto: PrintScreen

SKANDAL!

DOKTORKA LEČILA PACIJENTA OD ALKOHOLOZIMA: A onda su počeli zajedno da se opijaju i orgijaju!

Ludi svet -

Australijska psihološkinja koja je lečila pacijentta od alkoholizma, prekoračila je svoju profesionalnu etiku i ušla u seksualnu vezu sa problematičnim pacijentom. Ona ga je vratila u alkoholne vode tokom njihovih seksualnih igrarija.

Bruk Ledner (31) je u utorak zabranjeno da se bavi zdravstvenim uslugama na godinu dana nakon što je priznala da je imala neprofesionalni odnos sa pacijentom u periodu od juna 2014. do jauara 2015. godine.

"Težina njenog neprofesionalizma je utoliko veća što su se zajedno opijali do mere potpune intoksikacije, iako je znala da ga je sama lečila od posledica njegove zavisnosti od alkohola" rečeno je na sudu.

Ona je pritom čak otkrila da su zajedno pijani vozili automobil i pravdala svog bivšeg pacijenta da je alkohol koristio kao “način da pregura dan”.

Međutim, pacijent je na sudu rekao da se zaljubio u svoju doktorku koja je zatim preuzela kontrolu nad njim i čak tokom njihovih svađa iznosila kao argumente detalje sa njihovih sesija, zbog čega je on opet počeo da pije i izolovao se od prijatelja i porodice.

"Pacijent je bio u vrlo osetljivom stanju kada je došao u rehabilitacioni centar za lečenje od bolesti zavisnosti. Ledner ga je lečila ali su svoju vezu nastavili i nakon što je on izašao. Stoga je njihova naknadna veza vrlo naškodila pacijentu u svakom mogućem smislu" ocenila je lekarska komisija.

Australijsko društvo psihologa navelo je da po važećoj profesionalnoj etici psiholog ne može da ima emotivnu, a pogotovo ne psihološku vezu sa pacijentom, najmanje dve godine nakon njihovog profesionalog odnosa.

Sud je ustanovio da je gospođica Ledner svesna težine svojih profesionalnih prestupa, te su ocenili da ona više neće ponoviti slična dela, zbog čega su joj dali samo godinu dana zabrane bavljenja poslom.

(Kurir.rs/Smh.com.au)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track