(VIDEO) UKLETA SLIKA KRIJE JEZIVU TAJNU: Ljudima je muka kada je vide, bebe plaču, a figure se noću pomeraju!
Foto: Printscreen YT

BIZARNO

(VIDEO) UKLETA SLIKA KRIJE JEZIVU TAJNU: Ljudima je muka kada je vide, bebe plaču, a figure se noću pomeraju!

Ludi svet -

Bilo je to 2000. godine. Nepoznati prodavac ponudio je na iBeju sliku "The Hands Resist Him" (Šake mu odolevaju) umetnika Bila Stounhema. Uskoro, ovo delo je postalo jedno od najzlokobnijih predmeta na svetu.

Na slici se vidi dečak i jeziva lutka kako stoje ispred staklenih vrata na kojima se ocrtavaju otisci bezbrojnih šaka. Delo je nastalo 1972. godine i kupio ga je holivudski glumac Džon Marli. Posle njega, slika je došla u posed jednog kalifornijskog bračnog para pre nego što su ga oni stavili na iBej i pokušali da prodaju dalje, piše portal Oddee.com.

Prema priči novih vlasnika, figure na slici se tokom noći pomeraju, a nekada čak i nestaju iz rama! Dečak sa slike je, tvrde vlasnici, jednom ušao u sobu u kojoj je slika visila. Bebe i mala deca oduvek su plakala kada bi neko pokušao da ih prinese delu.

Ima svedočanstava o tome da su se i odrasli osećali loše pri pogledu na sliku - neki su pali u nesvest, drugi su imali osećaj da ih neko posmatra, a bilo je i onih koji su pri susretu sa delom osetili nalet vrelog vazduha, kao kad neko otvori uključenu rernu.

foto: Printscreen YT

Priča o ukletoj slici je na iBeju dobila još mračnije tonove. Mnogi korisnici su tvrdili da im je pozlilo pri samom pogledu na sliku na monitoru, a jedan potencijalni kupac je otišao toliko daleko da je izjavio da je njegov potpuno novi štampač odbio da štampa sliku iako je sasvim normalno radio i pre i posle toga.

Na kraju, sliku je kupila jedna galerija iz Mičigena gde se i danas nalazi. Nakon što su čelnici te kuće kontaktirali autora dela, on je bio iznenađen kada je čuo da je njegova slika u centru interesovanja ljubitelja paranormalnih aktivnosti. Ipak, pomenuo je da su čak dva kritičara koja su među prvima videla njegovo delo, umrla nedugo nakon toga.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track