6 NAJLUĐIH I NAJBIZARNIJIH SMRTI ZBOG FEJSBUKA: Pazite se šta radite, nikad se ne zna ko vas prati!
Foto: Ranked

Jezivo!

6 NAJLUĐIH I NAJBIZARNIJIH SMRTI ZBOG FEJSBUKA: Pazite se šta radite, nikad se ne zna ko vas prati!

Ludi svet -

Svi smo mi odradili svoj deo internet istraživanja, praćenja i jezivih poteza. Ipak neki ljudi su načinili korak dalje: koristili su svoje profile kako bi ubili nekoga.

U svetu u kom vladaju digitalne komunikacije, postavljanje pogrešnog statusa može da bude fatalno. Predstavljamo vam 6 užasnih slučajeva sa društvenih mreža koji su vodili pravo u smrt.1. Otac je ubio bivšu ženu kako bi zaustavio njene statuse o alimentaciji.Adamu je bilo dosta pasivno-agresivnih statusa bivše žene Lise o njegovom plaćanju alimentacije, pa je prevazišao taj pasivni deo i postao je agresivan. Jedne većeri, pretukao je čekićem, a onda joj je isekao vrat. Ostavio je njeno telo tako da ga njihov 5-godišnji sin nađe sledećeg jutra.Mogao je jednostavno da je blokira? Deco, naučite svoje roditelje kako da koriste internet. To može da spasi živote.

2. Sredovečna žena zavodila je tinejdžere sa lažnim profilom, onda ih je ubijala!Najluđi internet ubica zapravo i nije bio ubica uopšte. Jedina ubistva koja je ova žena napravila desila su se u njenoj poremećenoj mašti.U suludoj, sadističkoj šemi koja je postavljena na ekstremni nivo, 28-godišnja Natalia Burges sa Novog Zelanda provela je mesece stvarajući Fejsbuk profile atraktivnih tinejdžerki. Davala im je specifična i vrlo moderna imena kao "Džordz Vilijams", "Beka Maria Žulijen" i "Ebi Džejn Zoi Vilijam". Njen cilj: Da zavede na desetine tinejdžera i školaraca u onlajn vezu.kao da to nije bilo dovoljno, Natalia je ubijala "lažne devojke" u tragičnim nesrećama ili samoubistvima, koristeći imaginarne ljude koji bi saopštavali vesti - na pogodili ste - Fejsbuku. Momci ovih devojaka bivali su traumirani i očajni.Više od 40 dečaka bilo je identifikovano kao žrtve njene internet umne igrice. Prvo, davala im je nešto što nikada nisu pomislili da će imati, a onda im je davala čist horor. Njena poremećena manipulacija otkrivena je kada je druga 22-godišnja žena pronašla sopstvene fotografije na onlajn memorijal video snimku, a predstavljena je kao devojčica "Ebi".Natalija Burges osuđena je na dve godine zatvora!

3. Ubio je svog prijatelja jer je "pokovao" njegovu devojku.Skot Hemfri, 27, osuđen je na zatvor kada je uzastzopno udarao svog prijatelja, Ričarda Roveta (29) u taksiju na putu kući sa momačke večeri. Zašto je Skot bio toliko uznemiren? Navodno, Roveto je "poikovao" Hemfrijevu devojku na Fejsbuku. Roveto je tvrdio da nije znao da je to uopšte Skotova devojka.Udarci su uzrokovali da Roveto masivno iskrvari. Umro je kada ga je Skot gurnuo na zemlju, gde je glavom udario u ivičnjak. Hemfri je pobegao sa lica mesta, ali kasnije se sam prijavio policiji, priznajući ubistvo i osužen je na 4 godine zatvora.

4. Žena je ubijena jer je promenila status iz "u vezi" u "slobodna".Čak ni odrasli nisu imuni od sajber ljubomore. Jednog dana, Edvard Ričardsononova žena (26), Sara, odlučila je da promeni status veze iz "udata" i "slobodna".Ovo bi zaista uznemirilo mnoge oženjene muškarce - ali s obzirom da je ovaj par bio na neki način već rastavljen, ona nije mislila da je to neka krupna stvar. Edvard je mislio drugačije...Nakon njihovog rastanka, Sara je odlučila da se preseli kod svojih roditelja, kao i svaka 26-godišnjakinja koja je napravila veliku grešku.Nažalost po nju, Edvard je odlučio da se ušunja u njenu sobu, ali ovoga puta kako bi je ubio...zbog Fejsbuk statusa. Tačnije: Ubio je jer je promenila status veze. Ovo je sada najluđi deo.Kada je počinio ovo brutalno ubistvo uzrokovano glupošću, Edvard je ubio i sebe.

5. Ljubavni trougao sa Fejsbuka rezultirao je jurnjavom kolima i smrću.Čovek bi pomislio da Fejsbuk osveta ne može da bude gora od nekoliko neprijatnih tagova i izbrisanih poruka. U najgorem slučaju, obrišete svoj profil i započnete novi zar ne?E pa, za Tori Lin Emeri (23) i Danijel But (2), dovelo je do opasne jurnjave kolima.Dve žene svađale su se na Fejsbuku mesecima (naravno oko moka). Kada je Tori videla Danijel u kolima sa prijateljem, ona je počela da ih juri po gradu. Udarala je u auto sve dok drugi vozač, Aleša Abernati u kolima u kojima je bila Danijel, nije prošla kroz crveno svetlo i udario ih je kamion. Abernati je umrla na licu mesta. Inače, Torino 3-godišnje dete bilo je sa njom u autu sve vreme.Inače momak oko koga su se svađale bio je u zatvoru više od godinu dana. S obzirom da će mu se Tori pridružiti, izgleda da je ona...pobedila? Trejsi Emeri, Torina majka rekla je:"Napravila je grešku, ali njene namere nisu bile da ikoga ubije. Ona je htela da se bije."

6. Čovek je iskoristio Fejsbuk da namami bivšu u smrtonosnu zamku.Sara Elston, 22 bila je jako srećna i uzbuđena što će videti bivšeg opet. Po prvi put posle nekoliko meseci, on je kontaktirao na Fejsbuku kako bi se dogovorili da se vide. Dok se ona nadala romantičnom sastanku, ili u najmanju ruku nadala se nekom seksu, namere njenog bivšeg dečka bile su više ubistvene nego strastvene.Policija je pozvana zbog buke u Sarinom stanu, a pronašli su njeno telo iskapsapljeno sa mnoštvom rana. Komšije su prijavile da su čule buku, ali nisu ranije prijavili jer je buka uobičajena stvar u komšiluku.Dakle, ne treba da se pazite samo stranaca na Internetu. Još uvek idete da se vidite sa bivšim sledećeg vikenda?

(Ranker)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track