6 NAJLUĐIH RELIGIJA KOJE ZAISTA POSTOJE: Obožavanje špageti čudovišta, a i ma i onih koje baš briga
Foto: Firsttoknow

Inspirativno

6 NAJLUĐIH RELIGIJA KOJE ZAISTA POSTOJE: Obožavanje špageti čudovišta, a i ma i onih koje baš briga

Ludi svet -
Možda ste čuli da se u SAD otvorila crkva posvećena slanini, to nas je nateralo da se zamislimo koje su to još neobične religije i crkve koje postoje.

Crkva slanineUjedinjena Crkva Slanine ima 9 zapovesti kako bi život bio srećniji i ispunjen slaninom. Sa od oko 4.000 članova, organizacija prihvata sve one koji vole slaninu da šire njenu reč po svetu.

Crkva letećeg špageti čudovištaPoznata i kao pastafarianci, članovi ove Crkve tvrde da imaju na hiljade obožavalaca širom sveta. Pastafarianci veruju da je svet nastao od ovog špageti čudovišta. Članovi crkve nose kolandere na glavama kao znak lojalnosti.

DžedizamDa, ovo je inspirisano Džedajima iz Ratova zvezda. neko je uzeo ideju Džedaja i Sile i spojio se sa njima na duhovnom nivou. Crkva Džedaja veruje u moć sile koja povezuje univerzum. U ovoj religiji ta sila je deo čovećanstva - nosilac morala iznutra.

ApateizamApateistički centar veruje da verovatno nema Boga i čak i ako postoji oni su potpuno indiferentni prema njegovom postojanju. Oni se organizuju jednom godišnje kako bi razgovorali o svojoj indiferenciji.

Obožavanje princa FilipaPostoji ostrvo u južnom pacifiku pod imenom Tana, meštani veruju da je princ Filip bukvalno Bog koji hoda. Njegovo postojanje bazirano je na drevnoj priči o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kad je oženio moćnu ženu. S obzirom da je Vojvoda od Edinburga oženjen za Kraljicu, izgleda da odgovara opisu.

Crkva EutanazijeCrkva Eutanazije inspirisana je snom Velečasnog Krisa Korda. U snu, on se suočio sa vanzemaljskom inteligencijom - Bićem - koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: Spasi planetu - Ubi se!

(Foto: First to Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track