BIZARAN IZLAZAK U RESTORAN: Prvo večerate, a onda vam pokazuju ORGANE koje VADE! Smrad je GROZAN!
Foto: Profimedia

Jezivo

BIZARAN IZLAZAK U RESTORAN: Prvo večerate, a onda vam pokazuju ORGANE koje VADE! Smrad je GROZAN!

Ludi svet -

Anatomi Lab Lajv je postao veoma popularan događaj u Velikoj Britaniji. Ako su vam dosadile obične večere, ovo mesto će moći da unese malo novina u vaš noćni život. Naravno, samo ako možete da podnesete činjenicu da večerate dok neko pred vama pokazuje organe.

Tvorac ovog bizarnog projekta je učitelj Sem Piri, koji je inspiraciju pronašao zahvaljuju učenicima koji studiraju biologiju, a koji su imali priliku da seciraju svinje. Ceo događaj počinje dobrom večerom gde možete da jedete lososa i pečeni krompir, boraniju i pržene puževe, kao i šargarepu. Posle toga možete da se zasladite pitom od jabuka i kremom, a uz večeru možete piti pivo i vino kao piće.

Jedino što nagoveštava šta će se dogoditi u toku večere jeste medicinski krevet na sredini prostorije, gde se nalazi i medicinski otpad i špricevi. Kada se večera završi, povlači se zavesa i odjednom se svi nađu u operacionoj sali, dok se na medicinskom krevetu nalazi telo prekriveno belim čaršavom. Patolog Sem povlači prekrivač i otkriva pažljivo otvorene grudi. Sem analizira mozak, srce i pluća dok ga gosti pažljivo posmatraju. On čak donosi organe i do stola kako bi publika pogledala izbliza.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Nisam očekivala da će sve biti ovako blizu. Ne smeta mi da gledam, ali ne mogu da podnesem miris. Ne jedem meso", rekla jeKeli.

Eva Hubledaj iz Birmingema dolazi ovde pošto je fascinirana anatomijom.

"Oduvek sam bila zainteresovana za ljudsko telo, ali prvi put vidim ovako nešto. Ovo je bilo isuviše dobro, da bih ga propustila", kaže ona.

Njen verenik Tom Rutven je predsednik univerzitetskog terapeutskog društva i jedan od brojnih studenata u publici.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ovo je velika šansa da se vidi kako funkcioniše ljudsko telo, posebno nakon što odslušate teoriju na predavanjima. To je mnogo više nego što imamo priliku da vidimo u učionici" kaže on. Sem nakon toga izvlači creva i želudac, a pokazuje i žučnu kesu. Na red dolazi i pankreas koji izgleda kao grožđe.

Creva i druge organe kupuju u klanicama koje svaki dan ubiju 3.500 svinja da bi zadovoljili potražnju za svinjetinom, kobasicama i slaninom. Sem i njegov tim koriste organe da bi nacrtali dijagrame kako bi ljudima objasnili kako se razvijaju bolesti i kako utiču na čovekovo telo. Na kraju večeri, organi se odlažu u posebnu kesu i označavaju se kao klinički otpad za spaljivanje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track