BORIO SE U RATU U BOSNI, A ONDA SE MISTERIOZNO RAZBOLEO Umislio je da je MRTAV i postao HODAJUĆI LEŠ
Foto: Printskrin/Jutjub

Neverovatno

BORIO SE U RATU U BOSNI, A ONDA SE MISTERIOZNO RAZBOLEO Umislio je da je MRTAV i postao HODAJUĆI LEŠ

Ludi svet -

Bivši britanski vojnik izbegao je metak dok je služio u Kraljevskoj mornarici. Bio je raspoređen u Bosni tokom rata, preživeo je i strašan sudar vozeći motor, ali posle teške saobraćajne nesreće Voren Mekinli je oboleo od jedne od najređih bolesti na svetu. Voren Mekinli je umislio da je zombi.

"Nisam mogao da procesuiram u svom mozgu da je oštećen, ali sada znam da je to razlog mog mišljenja da sam bolestan. Znao sam sve vreme da nešto nije uredu sa mnom, ali nisam imao pojma o čemu je reč. Osećao sam se kao duh, mrtav čovek koji hoda", rekao je Mekinli.Živeo je u čudnoj realnosti čak 18 meseci, jer je postao uveren da je umro kada je vozeći motor velikom brzinom udario u drvo. Svestan da njegova priča zvuči bizarno, ali kaže da je zaista verovao da je poginuo i da njegov duh, iz nekog razloga, nije želeo da ode.

"Bio sam uveren da ne moram da jedem zato što sam mrtav i da zbog toga nisam imao potrebu za hranom. Sedeo bih po nekoliko sati u sobi, odbijajući da razgovaram s bilo kim", rekao je Mekinli.

Njegovo stanje je uzrokovano brojnim oštećenjima mozga i pluća, kao i kostiju na celom telu posle saobraćakne nesreće. Lekari su se borili za njegov život, a pošto je čudom preživeo, pušten je iz bolnice. Vratio se pod nadzor lekara, jer je utvrđeno da ima Kotardov sindrom, ekstremno psihičko oboljenje, zbog kojeg je umislio da je mrtav.

Kotarov sindrom je ime dobio po francuskom neurologu koji je 1882. godine opisao pacijente koji su, pored žalbi na gubitak svojine i socijalnog statusa, smatrali da su izgubili i unutrašnje organe. Danas je sve više osoba koje boluju od ovog sindroma, veruju da su mrtvi, da su im članovi porodice mrtvi, da je svet uništen.

Deset godina posle nesreće Voren, koji u srećnom braku sa suprugom Sarom ima dvoje dece, tvrdi da više ne misli da je mrtav.

(daily star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track