ČUDOM PREŽIVEO: Tinejdžer ostao živ pod vodom nakon 42 minuta bez vazduha!
Foto: Profimedia

Spasen

ČUDOM PREŽIVEO: Tinejdžer ostao živ pod vodom nakon 42 minuta bez vazduha!

Ludi svet -
Ekipa ronilaca tinejdžera je iz vode izvukla nakon što je u njoj proveo 42 minuta hitno je prevezen medicinskim helikopterom u lokalnu bolnicu San Rafael

Italijanski tinejdžer (14) iz grada Kuđinoa u blizini Milana ostao je živ nakon što je pod vodom proveo čak 42 minuta!

Tinejdžer čiji identitet za sada nije otkriven 24. aprila ove godine je s mosta skočio u kanal Naviljo. Ali na nije uspeo da ispliva na površinu, pa su njegovi prijatelji pozvali hitnu pomoć pošto nisu uspeli da ga pronađu u vodi.

Ekipa ronilaca tinejdžera je iz vode izvukla nakon što je u njoj proveo 42 minuta. Hitno je prevezen medicinskim helikopterom u lokalnu bolnicu San Rafael. Po prijemu doktori su ga stavili na veštačka pluća.

Tinejdžer se nakon deset dana od "utapanja u vodi" u potpunosti oporavio, ali su doktori zbog problema s cirkulacijom morali da mu amputiraju desnu nogu ispod kolena.

Lekar Alberto Cangrilo kazao je kako su za njegovo preživljavanje zaslužni i bolničari koji su ga na putu do bolnice neprekidno pokušavali da ožive.

Ovaj slučaj baca novo svetlo na mogućnost preživljavanja u stanju hipoksije - smanjenog dotoka kiseonika kod pacijenata.

Foto Beta
Foto Beta

(Zanimljivosti dana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track