EKSTREMNA TORTURA I MUČENJE: Neverovatne priče 6 ratnih zatvorenika koje će vas šokirati!
Foto: Viralnova

Pakao je za njih bolji!

EKSTREMNA TORTURA I MUČENJE: Neverovatne priče 6 ratnih zatvorenika koje će vas šokirati!

Ludi svet -
Ove godine prikazan je dokumentarni serijal o Bouvu Bergdalu, američkom vojniku koji je bio zarobljen od strane Hakanija u Avganistanu (oni su proglašeni saveznicima Talibana) i bio je njihov zatvorenik u užasnim uslovima 5 godina.

Međutim, on nije jedina osoba koja je prošla kroz ekstremnu torturu i mučenje iza neprijateljskih linija. Predstavljamo vam neke od najluđih priča svih vremena:Džon R. Dževitovo zatvoreništvo od strane Nutka plemena.

1803. godine, Džon R. Dževit bio je na brodu usidrenom blizu Kejp Fira. Zbog trgovačkog spora, Nutka pleme ubilo je celu posadu broda, osim Džona. Na sreću, Džon je bio oružar i mogao je da bude od koristi plemenu.Tri godine Džon je živeo kao rob poglavice Makvina. U svojim memoarima o ovom iskustvu, on tvrdi da je bio prisiljen da se venča pa čak i da ubija stanovnike drugih sela. Da je pružio ikakav otpor, bio bi ubijen.

Zatvorski logori Američkog građanskog rata

Mortalitet ratnih zarobljenika na obe strane Severne i Južne, bio je izuzetno visok. Južnjački logori često su se nalazili u blizini mesta sa visokim stopama bolesti. Severnjaci su verovali da zvaničnici na jugu maltretiraju zatvorenike namerno, pa su namerno zlostavljali zatvorenike Juga kao oblik regresa. Ukupno, 56.000 vojnika je poginulo u logorima, a Jug je odbio da oslobodi bilo kog crnog vojnika koji je bio zarobljen.

Hrabri Australijanci Seleranž Baraka

Tokom Drugog svetskog rata, Japanci su formirali logor u Singapuru koji se zvao "Seleranž barake" i bio je ispunjen sa 17.000 britanskih i australijskih trupa. Kada je 4 njih pobeglo iz logora, Japanci su zahtevali da svaki preostali zatvorenik potpiše zalog da neće pobeći. Zatvorenici su odbili pa su ih japanci naterali da stoje 4 dana bez vode i hrane. Kada je nekoliko ljudi umrlo, ostali su popustili.

Ruski vojnici koji su bili zatvoreni...zato što su zatvorenici

Zato što Sovjetski savez nikada nije potpisao Ženevsku konvenciju, Nemačka nije imala neki standard kako treba da tretira njihove zarobljene vojnike tokom Prvog svetskog rata. Preko 3 miliona Sovjeta umrlo je u zarobljeništvu. Ostali su bili oslobođeni, ali život za njih nije bio bolji posle toga. Sovjeti su bili ubeđeni da vojnik treba da se bori do smrti; Zbog toga, svi vojnici koje su zarobili nacisti bili su poslati u svoje logore u svoje zemlje kao izdajnici.

Džon MekKejn u Vijetnamu

Pre nego što je postao senator, Džon MekKejn bio je ratni heroj. Dok je leteo na misiji bombardovanja preko Severnog Vijetnama, njegov avion je oboren projektilom. Dok se izbacivao, slomio je obe ruke i nogu i upao u jezero. Tamo su ga Vijetnamci pronašli. Tukli su ga i ispitivali pre nego što su ga zatvorili u tamnicu dve godine.Kada je njegov otac imenovan za komandanta svoh američkih trupa, Vijetnamci su ponudili da ga oslobode. MekKejn je odbio, rekavši da neće ići osim ako ne oslobode sve ljude iz zatvora. Oni su ga mučili idalje, a on je ostao sa trajnim invaliditetom zbog povreda.

Jedinica 731

Jedinica 731 bila je tajni japanski objekat u Pingfangu, Kina, u kome su lekari obvavljali okrutne eksperimente na živim ljudima. Kineski, Koreanski i Mongloski zatvorenici koji su bili poslati tamo iskusili su hemijsko eksperimentisanje, ubruzgavanje fatalnih bolesti i uklanjanje organa. Naučnici jedinice 731 dobili su imunitet od SAD za zamenu za informacije.Zločini protiv ratnih zarobljenika često su bili toliko strašni da bi vojnici radije ginuli u borbi. Rat je paklen, ali za vojnike zarobljene i mučene od strane neprijatelja, pakao bi bio ugodnija opcija.

(ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track