ISPOVEST BRADATE DEVOJKE: Htela sam da se ubijem, ali danas šetam modnim pistama!
Foto: Fejsbuk

Brada od 15 centimetara

ISPOVEST BRADATE DEVOJKE: Htela sam da se ubijem, ali danas šetam modnim pistama!

Ludi svet -

Simpatična Harnaam dolazi iz Engleske, a svoju 15 centimetara dugu bradu s ponosom nosi, ističući da je to njen način da se bori protiv predrasuda i zlostavljanja kojima je bila izložena od detinjstva.

Razlog za njenu bradu je Sindrom policističnih jajnika koji može rezultirati u preteranim rastu facijalnih dlaka, a koje ova gospođica pušta poslednjih sedam godina svog života.

"Nastojim se odvojiti od ustaljenih društvenih normi. Ne želim da izgledam kao tipična žena", kaže Harnaam, koja je ove godine postala i prva žena s bradom koja je prošetala modnom pistom na Vikendu mode u Londonu.

Kao što je i za očekivati, Harnaam nije uvek bila tako vesela i pozitivna kad je u pitanju njen izgled. Naime, njena brada počela je da raste kad je imala samo 11 godina, a dlake su počele da rastu i na njenim rukama i grudima.

Učenicima njene škole to je bio savršen povod za konstantno maltretiranje:

"Kroz celu osnovnu školu me zlostavljala praktično cela škola. To je bilo apsolutno užasno, nisam htela da se budim ujutro jer sam znala što me čeka", kaže Harnaam.

Tokom svojih tinejdžerskih godina bila je toliko frustrirana i nesrečna da je voskom skidala dlake najmanje dvaput nedeljno, uz konstantna brijanja. Ali, dlake su samo postajale jače, a brada gušća. Nesrećna Harnaam je postala toliko opterećena svojim izgledom da je s 14 godina prestala da izlazi iz kuće pa je čak razmišljala o samoubistvu.

"Bila sam zarobljenik sopstvene sobe, a trebalo mi je gotovo godinu dana da samoj sebi kažem da si ovako neću pomoći. Samosažaljevanje mi je nanelo mnogo više štete nego koristi. Sve vreme sam gledala lepe žene u časopisima i na televiziji i htela sam da izgledam kao i one. Bilo je užasno gledati kako sve moje prijateljice imaju momke, a mene nitko nije ni pogledao... Hodala sam gradom i razmišljala "Wow, ti si baš jedno ružno pače", rekla je ova mlada devojka.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track