ISUS HRISTOS JE MEĐU NAMA: Živi u Britaniji kao penzioner i sprema se da uđe u politiku
Foto: Shutterstock

Neverovatna životna priča

ISUS HRISTOS JE MEĐU NAMA: Živi u Britaniji kao penzioner i sprema se da uđe u politiku

Ludi svet -

Isus Hrist živi u Engleskoj već 20 godina, kao penzionisani vozač autobusa iz malog grada Bernlija. To zvuči kao šala, a britanski Isus se nekada zvao Džon Edvard Birtvisl.

Neobična priča sedamdeset sedmogodišneg Džona Edvarda Birtvisla počela je 1986. godine kada su ljudi počeli da ga zovu Isus, a deset godina kasnije, je shvatio da on to jeste i odlučio da i zvanično promeni svoje ime u Isus Hrist.

On nije nikada bio verski fanatik, i dugo je bio skeptičan prema veri do trenutka kada je shvatio da ima isceliteljske moći.

- Jednog dana se jedna moja mušterija bacila na kolena preda mnom i nazvala me Isus, a to se isto ubrzo dogodilo još jednom. Jedna žena me je nazvala Isus, a ja sam joj rekao da nisam, a nisam mogao da razumem šta se dešava - kaže britanski Hrist.

Onda su počele da se događaju još čudnije stvari.

- Kada je jedna od mojih mušterija pala niz stepenice i teško povredila vrat, stavio sam mu ruke na vrat i rekao "dobro si, nadam se da nisi povređen". On mi je odgovorio da je dobro a povreda je odmah nestala. Pomislio sam da je to čudnoi da tu mora da ima nešto - kaže Isus.

Ilustracija, Foto: Profimedia
Ilustracija, Foto: Profimedia

Ipak, iako tvrdi da ima isceliteljske moći, on ne može sam sebe da izleči jer od 2013. godine ima herpes zoster, virusnu infekciju koju uzrokuje Varičela-zoster virus. Takođe, pre dve godine doživeo je moždani udar.

Deset godina nakon što je izlečio čoveka koji je povredio vrat, 1996. godine, Džon Edvard odlučio je da zvanično promeni ime u Isus Hrist. Napustio je posao i naredne tri godine proveo je - spavajući. Posle toga je tišao u London da živi kao beskućnik, da bi, kako je rekao, mogao da oseti patnje drugih ljudi.

- Spavao sam na klupi po kiši i jeo hranu iz kontejnera. Jeo sam hleb koji bacaju iz pekara i skupljao voće koje se baca po pijacama - priča Isus.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U međuvremenu, se kako kaže setio ko je bio u prošlom životu bio, i tvrdi da je bio Sin Božiji.

- Pre 2.000 godina, učio sam ljude kako da žive u miru i povezano sa prirodom - kaže Isus Hrist.

Zbog imena koje je uzeo, često su ga napadali.

Ima dvoje unučadi, a planira da se kandiduje na izborima u svom rodnom mestu.

- I u svom ranijem životu sam se borio sam protiv vlade, i zato su me razapeli na krst - "seća" se Isus.

On takođe proriče šta će se desiti u budućnosti.

- Biće sve više nasilja i klima će se promeniti. Ne smemo da se upuštamo u ratove, zato što ćemo uništiti sami sebe. Svet neće biti lepo mesto. I sad ima mnogo nasilja i tek će eskalirati - predviđa on.

(Mail online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track