NELEGALNI I NIKADA KAŽNJENI EGZORCIZMI: Ova isterivanja đavola ubijaju žene u Nemačkoj!
Foto: Ilyke

Da se naježiš

NELEGALNI I NIKADA KAŽNJENI EGZORCIZMI: Ova isterivanja đavola ubijaju žene u Nemačkoj!

Ludi svet -
Nasuprot onome što možda mislite, isterivanja đavola i dalje su sankcionisana od strane katoličke crkve, ali većinu egzorcizama danas obavljaju fanatici koji verovatno gledaju previše filmova.

1. Egzorcizam u Nemačkoj se izvodi i ubija žrtve koje su zaposednute.Svi smo gledali film "Isterivač đavola" i sve holivudske filmove koje prikazuju ovaj ritual, s obzirom da je original film izašao 1977. godine. Katoličja crkva idalje priznaje ritual i dozvoljava ga u slučajevima kada smatra da demon zahteva da bude "isteran" iz duše osobe. Ovo se zaista dešava širom sveta i strašno je!

2. Pet rođaka jedne opsednute žene u Nemačkoj je uhapšeno za ubistvo iz nehata jer su je pretukli na smrt.41-godišnja neimenovana žrtva pronađena je mrtva u frakfurtskom Interkontinental hotelu sa modricama po grudima i stomaku. Peškit i vešalica za kaput su joj bili gurnuti u usta kako bi je ućutkali tokom onoga šta su oni smatrali da je egzorcizam. Telo je otkrilo hotelsko osoblje i prijavilo je policiji. Jedqan član porodice rekao je detektivima da je ženu navodno zaposeo demon i kako su oni samo pokušali da ga izbace.

3. Druga žrtva je pronađena nešto kasnije mrtva na isti način samo milju udaljena od prvog ubistva.

Nemačka policija pronašla je još jednu žrtvu u jednom podrumu u Sulcbahu - gradu zapadno od Frankfurta. Ona je takođe bila vezana sa zapušenim ustima tokom "egzorcizma". Srećom nju je policija pronašla pre nego što je dehidrirala, međutim umrla je kasnije u bolnici od preteranih povreda na torzou i na glavi.

4. Egzorcizam je uglavnom obred isterivanja đavola iz zaposednute osobe, uglavnom u katoličkim regijama.Ovih pet osumnjičenih osoba u pritvoru su svi rođaci jedne od žrtvi, osim jednog koji je zapravo 15-godišnji sin prve ubijene žene, za kog policija tvrdi da je učestvovao u divljaštvu. Izveštaji sa oba incidenta navode da su osumnjićeni verovali da su žene bile prisiljene da se ponašaju neobično i devijantno od strane đavola, za koga osu,mnjičeni tvrde da je uzeo ljudski oblik.

5. Egzorcizam je započeo u katoličkoj crkvi u 15. veku, ali nikada nije korišćen u SAD i retko kad se koristio bilo gde sve do 1970. godine kada se pojavio popularni film.Policija nije bila u stanju da odredi versku pripadnost egzorcista, a lokalni biskup je insistirao da isterivanja imaju njegovo odobrenje. Ovi rituali nisu kažnjeni od strane crkve. Svećano isterivanje, u skladu sa kanonskim pravilima crkve, može se ostvariti samo od strane sveštenika uz izričitu dozvolu lokalnog biskupa, a tek nakon pažljivog medicinskog pregleda kako bi se isključile mogućnosti mentalne bolesti.2014. godine, katolička organizacija, Međunarodna asocijacija egzorcista, dobili su odobrenje od Vatikana.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track