PRONAŠLI SU NAPUŠTEN PARK NA TEMU ČAROBNJAKA IZ OZA: Ono što se nalazi unutra je ozbiljno strašno!
Foto: Boredomtherapy

Neverovatno

PRONAŠLI SU NAPUŠTEN PARK NA TEMU ČAROBNJAKA IZ OZA: Ono što se nalazi unutra je ozbiljno strašno!

Ludi svet -

"Čarobnjak iz Oza" je američki klasik, ali sa svojim nestvarnim okruženjem, čudnim likovima i negativcem koji je pružao noćne more za bezbroj dece generacijama, ovde postoji mnogo sablasnih stvari.

Ništa ne objašnjava ovo bolje od Zemlje Oza u Severnoj karolini. Park je prvo otvoren 1970. godine i verovatno su tada mislili da bi ovo bila šarmantna porodična atrakcija. Kada se zatvorio 1980. godine, napušteni park postao je nešto potpuno drugačije.Čak i 70 godina nakon prve knjige i 31 godinu posle legendarnog filma, Zemlja Oza imala je početni uspeh i privukla je oko 20.000 posetilaca prvog dana.

Nažalost, prodaja je dramatično pala u sledećih nekoliko godina i 1980. godine park je ostao bez posla.

Osnivači su se nadali da će ovo biti dugogodišnja atrakcija iako je napravljena na mestu starog skjijaškog rezorta. Žičare su bile korišćene kako bi simulirale vožnju balonom.

Sada je park u ruševinama. Delovi koje nije uništilo vreme i priroda, uništeni su od strane vandala.

Mnoge od 44.000 žutih cigli koje je pravilo "put od žutih cigli" su ukradene.

Park je simulirao Dorotin put kroz Oz.

Posetioci su avanturu počinjali iz ove kuće, što je zamišljeno da bude kuća Ujka Henrija i ujne Em u Kanzasu.

Kako su poestioci išli putem, susretali su se sa nekoliko karaktera iz priče, uključujući Limenka, Ludu vešticu sa zapada, strašilo i ovog jezivog kukavicu lava.

Postoji nešto jako uznemiravajuće vezano za ovu sliku.

Kada su posetioci dolazili do kraja puta od žutih cigli i stizali do Emerald grada, dočekivali bi ih glumci i drugi zaposleni u parku.

Iako je park inspirisan knjigom više nego filmom, Zemlja Oza imale je neke delove iz filma iz 1939. godine u kom je glumila Džudi Garland. Park je čak imao i mali muzej za delove iz istorije.

Nažalost, 1975. godine nekoliko stvari, uključujući i haljinu koju je Džudi nosila u filmu, unišetene su u požaru u Emerald gradu.

Sa maglom i hladom, jezivost parka je upotpunjena neverovatnom lepotom okoline. Nekoliko ljudi prepoznalo je ovo, pa svakog juna i jula volonteri i neki radnici dolaze da otvore park.

Ako zaista želite da iskusite magiju Oza iz prve ruke u svoj svojoj jezi i lepoti, to nećete pronaći u Kanzasu.

Samo se uputite u Bič planinu, Severna Karolina!

(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track