ŠOKANTNO! Plemić iz 14. veka čiji hobi je bio ubijanje dece! Ubio ih je preko 47!
Foto: Ilyke

Užas

ŠOKANTNO! Plemić iz 14. veka čiji hobi je bio ubijanje dece! Ubio ih je preko 47!

Ludi svet -
Žil de Rai bio je jedan od najozloglašenijih kriminalaca 14. veka u Francuskoj.

Kada je reč o francuskom plemstvu 14. veka, postoji nekoliko poznatijih i strašnijih ljudi od Žila de Raija. On je svoju karijeru započeo u francuskoj vojsci, a čak se borio i sa Jovankom Orleankom tokom "Stogodišnjeg rata".Međutim, kasnije u životu, otkriveno je da i nije bio baš dobar čovek.

Nakon odrastanja u kući svoje bake, učinio je uslugu svojim plemenitim vršnjacima i primljen je na francuski dvor. Od 1427 do 1435. godine, Rai je služio u francuskoj vojsci. Na kraju je imenovan u maršala Francuske i borio se rame uz rame sa Jovankom Orleankom.

Tokom svog života, Rai je postao jako bogat. Nakon što je penzionisan, većinu svog bogatstva potrošio je na velike pozorišne produkcije sopstvenog dizajna. Predstava se zvala "Le Mistère du Siège d'Orléans". Scenario je obuhvatao više od 20.000 redova stihova, 140 glavnih uloga i 500 statista. Čitava produkcija ga ga je umalo dovela do bankrotstva, a samo se jednom prikazala.

Nakon što je ozbiljno potrošio bogatstvo svoje porodice, Rai se upleo u okultizam. Nadao se da će posredovati sa demonima kako bi zaradio više novca. Nekoliko meseci jedan njegov prjatelj pokušavao je da dozove jednog; Međutim, nakon što se demon nije pojavio, prijatelji su zaključili da je demonu potrebna ljudska žrtva. Tada je Rai počeo sa ubistvima.

Posle jednog sukoba sa članom sveštenstva, crkva je počela istragu nad Raijem. Ono što su otkrili bile su brojne pritužbe da dxeca u blizini njegovog zamka nestaju. Dalja istaga pronašla je grob u blizini imanja koji je sadržao ostatke najmanje 47-oro gole dece. Na suđenju je otkriveno da je Rai mamio decu obećanjem obroka. Posle večere ih je seksualno zlostavljao i ubijao. 1440. godine osuđen je zbog svojih gnusnih zločina i osuđen na smrt vešanjem.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track