TAJNA BRAZILSKIH POZADINA: Upali su u ilegalnu kliniku i videli šta se zapravo ubrizgava u zadnjice!
Foto: Profimedia

Šok!

TAJNA BRAZILSKIH POZADINA: Upali su u ilegalnu kliniku i videli šta se zapravo ubrizgava u zadnjice!

Ludi svet -

Brazilski mediji objaili su snimak skrivene kamere policaje na tajnom zadatku koja je užasnula javnost. Policija je, upala u ilegalnu estetsku kliniku gde žene dolaze na povećanje zadnjice, a smeštena je u najvećoj faveli u Rio de Žaneiru.

Policija kaže da žene dolaze iz celog sveta na povećanje zadnjice u Brazil, a u neznanju dolaze i do ovakvih mesta gde se radi nestručno i gde im ubrizgavaju “koštani cement” u smrtonosnim dozama. Istražitelji veruju da su zaposleni ilegalne klinike, koja radi dve godine, ugrozili živote 50 žena, pišu britanski mediji.

Na snimku se vidi kako Iris Kabral Pirot ubrizgava klijentkinji u zadnjice polimetil-metakrilat, takozvani “koštani cement” koji se inače koristi u sklopu vertebroplastike, za “pojačavanje” kičmenog pršljena uništenog ili oslabljenog usled osteoporoze ili metastaza. Policija je objavila da je pacijentkinja doputovala iz Portugala specijalno zbog tretmana koji iznosi oko 140.000 dinara.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako pišu lokalni mediji, interes ne manjka uprkos raznim komplikacijama. Povećanje zadnjice bio je najtraženiji estetski zahvat u Americi 2015. s dodatnim porastom godinu iza.

Korišćenje ove hemikalije za povećanje zadnjice smatra se vrlo riskantnim jer su taj postupak povezali sa nekoliko smrtnih slučajeva, pa je postupak zabranjen u zemljama poput SAD-a i Velike Britanije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Brazilska zdravstvena organizacija dozvoljava zahvat, ali sa vrlo malim količinima metakrilata. Žena na snimku je upotrebila 160 puta veću količinu. Ona se zajedno sa još dve žene predstavljala kao specijalista za povećanje stražnjice, ali nijedna od njih nema medicinsku niti bilo kakvu sličnu diplomu da bi uopšte smele izvoditi zahvat. Optužene su za preprodaju droga i uštrcavanje gotovo smrtonosne doze klijentkinji. Snimak skrivene kamere objavila je policija koja je tri nedelje pripremala upad.

"Pronašli smo velike količine ilegalne tečnosti čuvane u nehigijenskim uslovima, u malim posudama, kao i veliku količinu ilegalnog medicinskog materijala uključujući sredstva za anesteziju koja se mogu nabaviti samo na recept", rekli su iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track