URNEBESNI RAZLOZI: Zašto je mačka bolja od psa!
Foto: Ilyke.com

Da li se slažete?

URNEBESNI RAZLOZI: Zašto je mačka bolja od psa!

Ludi svet -
U većini slučajeva, mačke nemaju nikakav miris. One se često kupaju same i puštaju feromone kako ne bi imale miris. Psi, međutim, zahtevaju kupatilo i šampon jer inače umeju malo da se osete

Mnogi se neće složiti sa ovim tekstom, ali ne brinite jer ćemo vam pripremiti i tekst sa naslovom "Zašto su psi bolji od mačaka" . Danas će mačke imati prioritet, a vi nam u komentarima napišite da li se slažete ili biste možda još nešto dodali.

1. Mačke ne morate da šetate.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

I dok su neke rase mačaka prirodno sklone da hodaju na povodcu, većina baš i ne voli. Mačke zapravo preziru povodce, a fizičke vežbe dobijaju drugim putem. Mnoge mačke uživaju u lepoti na otvorenom, šetnje i povodci su obično nepotrebni.

2. Mačke je lako zabaviti

Dajte mački kutiju ili lopticu i ona će sagoreti svu svoju energiju satima i satima zabavljajući se. Ako dodate i neki konac ili malo vune uz to, biće smešna i zabavljaće ona vas dok se ne umori!

3. Mačke same sebe čiste i kupaju!

foto: Reddit
foto: Reddit

U većini slučajeva, mačke nemaju nikakav miris. One se često kupaju same i puštaju feromone kako ne bi imale miris. Psi, međutim, zahtevaju kupatilo i šampon jer inače umeju malo da se osete. Koliko god da su psi divni, ovo iskustvo ume da bude traumatično.

4. Mačke su pametne

Ne možeš starog psa da naučiš novim trikovima...bar ne ovako!

5. Mačke obavljaju nuždu u svojoj "kutiji"

foto ilyke.com
foto ilyke.com

Pogodnost ovih kutija je jednostavno neopisivo. Psi su prirodno otporni na pojam "kutija". I često to dovodi do neobjašnjivih nesreća i iznenađenja oko kuće. Srećom, mačke su socijalno svesne životinje koje prekirivaju "sramne" dokaze kad odu na "nošu". To čini život prijatnijim za vas.

6. Mačkama nije potrebna konstantna pažnja!

foto ilyke.com
foto ilyke.com

Mačke, kao i ostale životinje, zahtevaju negovanje, pažnju i ljubav. Ipak, one su neverovatno nezavisne životinje koje poštuju vaš prostor i parametre.

7. Mačkama nije potreban nadzor

Kada ih ostavite same, većina mačaka će preživeti jako dugo ako im samo dostavljate ponekad hranu i promenite "nošu".

8. Mačke vam neće pojesti cipele

Mačke su poznate po tome da mogu da zariju kandže u svaku površinu za koju misle da je prokladna. Ovo instinktivno ponašanje jednostavno stimuliše njihove kandže. Međutim, sa jednom "grebalicom" rešićete sve njihove potrebe za grebanjem. A ono što je najbolje jeste da nikada ne morate da se suočite sa uništenim cipelama, sa ili bez "grebalice".

9. Mačke su gracioznije i spretnije

Mačke su poznate po svojoj atletskoj sposobnosti, gracioznosti i agilnosti. One mogu neprimetno da klize kroz vazduh i rade razne vratolomije i to pred vašim očima.

10. Mačke su rođeni zabavljači.

Ovo je samo jedna od "poslastica" kada imate mačku. I ako su i psi poprilično dobri zabavljači, nedostaje im nivo gracioznosti i stila. Neke mačke čak mogu da budu i veliki pianisti.

11. Mačke su bolje u rešavanju logičkih problema.

foto: 9gag
foto: 9gag

Mačke su poznate po rešavanju izuzetno složenih logičkih zagonetki. I ako psi važe za jednu od najinteligentnijih životinjskih vrsta na planeti. Međutim, mačkama se retko priznaje njihovo neverovatno lukavstvo i talenat u rešavanju problema.

12. Presmešne su!

Bilo da je namerno ili ne, one su jednostavno presmešne. Od njihovih manira pa sve do trenutnih izliva energije, one su jednostavno zabavne.

13. Smešne i slatke!

One će uvek hteti da poziraju pred kamerama. Za razliku od psa, one će vam dopustiti da ih obučete u smešne stvari i kostime za ceo dan fotografisanja.

14. Očas posla ih imate nekoliko!

Nabavite jednu mačku i pre nego što ste se osvrnuli pitaćete se: "Odakle su sve ove mačke došle?" Jako su slatke i ne možete imati samo jednu.

(Foto: Ilyke.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja