UZNEMIRUJUĆI SNIMAK KOJI LEDI KRV: Ovako nastaju torbe, cipele i drugi predmeti od krokodilske kože!
Foto: Printskrin

Strašno

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK KOJI LEDI KRV: Ovako nastaju torbe, cipele i drugi predmeti od krokodilske kože!

Ludi svet -

Organizacija za zaštitu životinja otkrila je jezivu realnost desetina hiljada krokodila u Vijetnamu koji se nasilno ubiju kako bi se pravile luksuzne torbe. Dve farme koje su istražene snabdevaju kompaniju koja se bavi izradom luksuznih stvari, ali i još neke poznate brendove krokodilskom kožom.

Krokodili dobijaju elektrošokove, a zatim se ubijaju tako što im se na vratu isbuši rupa, na živo, a onda se kroz nju nabije metalna šipka. Životinje se snažno tresu od bolova jer im se kida tkivo i prekida kičmena moždina. Svedoci kažu da krokodili ostaju živi sat vremena nakon toga.

Krokodili ostaju na stolu da iskrvare. Iako je ovaj metod dokazano nehuman, on se i dalje koristi. Petini "špijuni" koji su se predstavljali kao radnici na farmi saznali su da se na svaka tri meseca ubije 1.500 krokodila. Krokodili se drže u "kućicama", zapravo betonskim jamama.

Kolju ih kada napune 15 meseci, a do tada žive u nehigijenskim i nehumanim uslovima. Mnogi krokodili se potuku, povrede i imaju infekcije. Zabeležen je i jedan krokodil kojem fali čitav rep.

Upozoravamo, snimci su uznemiravajući!

(zivotinje.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track