(VIDEO) ČOVEK SE PROBUDIO POSLE 12 GODINA U KOMI: Čuo sam sve, čak i majku koja govori da se nada da
Foto: Jutjub

Neverovatno

(VIDEO) ČOVEK SE PROBUDIO POSLE 12 GODINA U KOMI: Čuo sam sve, čak i majku koja govori da se nada da

Ludi svet -
Bio je u komi 12 godina, a kada se probudio sećao se svega. Od stvari koje mu je majka pričala dok je ležao nepomičan pa do zlostavljanja od strane medicinskog osoblja

Martin Pistorijus bio je normalno dete zainteresovano za elektroniku i odrastao je u Južnoj Africi. Sa 12 godine se misteriozno razboleo, njegovi simptomi su u početku bili sitni, bolelo ga je grlo, onda je počeo da spava većinu vremena, a na kraju je potpuno izgubio mogućnost da se kreće.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Lekari su došli do zaključka da je Martin bolovao od meningitisa i rekli su roditeljima da oni ne mogu ništa da učine i poslali su ih kući uz reči da roditelji treba da brinu o dečaku do njegove smrti.

Kod kuće, porodica je razvila postupak za brigu o Martinu. Roditelji su ga kupali, hranili ga i prevrtali svaka 2 sata da se uvere da ne razvija rane od ležanja. Tokom dana bio je u centru za brigu takvih lica, a počeo je polako da vraća svest, a kada je napunio 16 godina postao je potpuno svestan svog stanja. Međutim, on još uvek nije bio u stanju da se kreće niti uopšte da pomera svoje telo. Prošlo je još 10 godina pre nego što je bio u stanju da komunicira sa bilo kim.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Nažalost Martin je provodio dane sa zaposlenima u ventru koji su ga zlostavljali. On je ispričao sledeće:

- Bilo je užasno. Naravno oni(Martinovi roditelji) su se osećali užasno kada su konačno otkrili šta se dešava i kada je moj otac Rodni prijavio. Naravno svi zaposleni su to demantovali i nikada nisam osetio i dobio pravdu. Ljudi u centru su me čupali za kosu tako da su mi oči bile pune suza, a metalnom kašikom su me udarali u zube kada su me terali da jedem, ispričao je Martin i nastavio:

foto: Jutjub
foto: Jutjub

- Kada mi je bilo muka znali su da urlaju na mene.Znao sam i da ako zaplačem samo bi pogoršao stvari. Bio sam primoran da pijem vreo čaj i da jedem dok ne povratim, onda bi me šamarali i vikali. Bila je i jedna žena koja mi je dolazila u sobu i simulirala seks sa mnom.Osećao sam se nemoćno i samo sam razmišljao o tome kako da pobegnem.Martin se seća i da su mu stavljali kolica ispred televizora i tamo je ostajao satima i bio prisiljen da gleda reprize non stop. Njegov najbolniji trenutak bio je kada ga je posetila majka i tiho mu rekla: "Nadam se da ćeš umreti".

Kada je napunio 25 godina (2001) počeo je da napreduje i njegov terapeut je primetio da Martin pokušava da komunicira.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Kada se probudio i potpuno rehabilitovao, preko interneta je upoznao Džoan sa kojom se venčao 2009. godine.Postoji toliko fascinantnih i dramatičnih događaja u njegovom životu da se sada pregovara da se snimi film o njegovom životu. On i njegova supruga se nadaju da će uloge dobiti Met Dejmon i Kameron Diaz.

Ceo video o neverovatnom životu Martina pogledajte ovde:

http://www.youtube.com/watch?v=wjCO-bJknSs#t=61

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track