(VIDEO) Da li biste živeli na najudaljenijem ostrvu na svetu?
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVOSTI

(VIDEO) Da li biste živeli na najudaljenijem ostrvu na svetu?

Ludi svet -

Ostrvo je udaljeno čak 2.400 km od Južne Afrike i 3,360 km od Južne Amerike, a nalazi se negde između Rio de Žaneira i Kejptauna, piše National Geographic Srbija.

Na ostrvu živi samo 267 ljudi, koji se nalaze uglavnom srodstvu, jer je na čitavom ostrvu registrovano samo 9 različitih prezimena. Ostrvljani mogu vrlo lako da provere svoje poreklo preko dokumentacije koja postoji o prvim doseljenicima.Na ostrvu živi jedan doktor, postoji jedna škola, čak dve crkve i jedan Internet kafe.Prodavnice su primorane mesecima unapred da naruče hranu koja na ostrvo stiže brodovima, a koji posećuju Tristan samo tokom 60 dana godišnje.Brodovi su ujedno i jedino prevozno sredstvo kako za ljude tako i za poštu i drugu robu.Ostrvo je otkrio Tristan da Kunja, portugalski moreplovac 1506. godine nazvavši ga po sebi.

SA SAJTA NATIONAL GEOGRAPHIC PREPORUČUJEMO JOŠ I:4 najsmrtonosnije biljke na svetuFestival Tapati na Uskršnjim ostrvima: uzbudljivi trenuci najizolovanijeg mesta na svetuJesu li zebre crno-bele ili belo-crne?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track