(VIDEO I FOTO) Pol (54) je imao 444 kilograma, a u utorak će imati 109!
Foto: Profimedija

Bio je najteži čovek na svetu

(VIDEO I FOTO) Pol (54) je imao 444 kilograma, a u utorak će imati 109!

Ludi svet -
Britanac iz Ipsviča uspeio je da smrša čak 290 kilograma, pošto mu je 2010. urađena neka vrsta bajpasa na želucu. Međutim, hirurzi su odbijali da mu uklone oko 45 kilograma kože koja je bila višak

Pol Mejson imao je neverovatna 444 kilograma i bio je zvanično najteži čovek na svetu. Pošto je izgubio dve trećine svoga tela u samo pet godina, Pol se suočava s novim izazovom - da sebe oslobodi kože koja mu više ne treba. Poslednja u nizu od četiri operacije skidanja viška kože biće obavljena u utorak.

Britanac iz Ipsviča uspeo je da smrša čak 290 kilograma, pošto mu je 2010. urađena neka vrsta bajpasa na želucu. Međutim, hirurzi su odbijali da mu uklone oko 45 kilograma kože koja je bila višak.

Uprkos velikim naporima da smrša, koža koja je ostala višak bila je stalni podsetnik na to kakav je nakada bio.

“Opuštena koža strašno utiče na moj život. Ne mogu da napredujem ako mi je doktori ne uklone”, govorio je Mejson.

Polovinom prošle godine mu se javio plastični hirurg iz SAD direktor Dženifer Kapla iz Njujorka i ponudila da mu besplatno ukloni višak kože.

"Sećam se da sam videla njegove slike u kolicima, nije mogao da hoda. Za mene je to bilo tako tužno da neko prođe celi taj put, a da nakon takvog podviga ne može sam da radi osnovne stvari ako mu neko i dalje ne pomaže”, rekla je dr Kapla.

Mejson on je u septembru otputovao u Boston, sa svojom verenicom Rebekom (41), koja je teška svega 50 kilograma. Upoznali su se tako što mu se Rebeka javila pošto je vidjela priču o njemu na TV-u. Kasnije ga je bukvalno zaprosila pred TV kamerama u jednoj emisji na ABC-iju.

Na vrhuncu svoje zavismosti o hrani, Pol je za doručak jeo celi paket slanine, četiri kobasice, četiri jaja s hljebom. Potom, četiri porcije ribe i čipsa, zajedno s dva kebaba, za ručak, a za večeru pečenje, potom grožđice ili picu i još čipsa.

http://www.youtube.com/watch?v=9TRxuYZ9a2k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track