(VIDEO) PROTEST PROTIV IZNUDE: Pogledajte čime je ovaj čovek platio kaznu za prebrzu vožnju
Foto: Youtube/screenshot

Nezadovoljan

(VIDEO) PROTEST PROTIV IZNUDE: Pogledajte čime je ovaj čovek platio kaznu za prebrzu vožnju

Ludi svet -

Bret Sanders dobio je kaznu za prebrzu vožnju, pa je odlučio da se žali, ali nakon što mu je sud naložio da ipak mora da plati kaznu, Sanders se osvetio celom sisitemu i to - sitnim novcem.

Bret Sanders iz Teksasa nedavno je na jednoj od raskrsnica prekršio ograničenje brzine jer je vozio 14 kilometara više od dozvoljenog limita. Zbog toga mu je na kućnu adresu stigla kazna, a on je odlučio da se žali. Ipak, ni sud nije imao sluha za njegove argumente kojima je pokušao da dokaže da je uručena kazna zapravo oblik iznude.

Zbog toga je 212 američkih dolara odlučio da odnese u najsitnijim mogućim kovanicama pa je kaznu na kraju platio s dve pune kante, odnosno 22.000 kovanica.

"Ovo je za mene mene oblik protesta. Radi se o tome šta je pravilno i što nije. Nikoga nisam povredio i nisam ugrozio ničiji život", rekao je Sanders, nakon što se njegov video proširio društvenim mrežama.

I dok se mnogi slažu s njegovim postupkom, neki misle da je on besmislen, jer su na kraju s tim kovanicama morali da se pozabe službenici na šalterima, ljudi na dnu hijerarhije kroz koje se sistem, ukoliko je zaista korumpiran, ne može menjati.

(NBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track