(VIDEO) U OVU KOLIBU NIKO NIJE UŠAO OD 1915. GODINE: Oduševićete se kada vidite šta je unutra!
Foto: Bradfield Cleary

Probajte da živite sada ovako

(VIDEO) U OVU KOLIBU NIKO NIJE UŠAO OD 1915. GODINE: Oduševićete se kada vidite šta je unutra!

Ludi svet -
Ovaj mali dom koji se nalazi u Sidneju, pripadao je jednoj porodici skoro 100 godina i pet generacija. Međutim, stara kuća izgrađena je tokom viktorijanskog doba, što znači od oko sredine kasnih 1800-ih

Možda ste i vi razmišljali o tome da živite u nekom drugom vremenu, bez savremenog luksuza. Da li biste bili u stanju da izgradite nešto sopstvenim rukama, da skuvate nešto od nule i da zavisite od vaše pameti, a ne od interneta i televizije.

Ukoliko ste nekada razmišljali na ovaj način onda ćete se oduševiti kada vidite ovaj stari objekat koji sadrži neverovatne tajne.

Ovaj mali dom koji se nalazi u Sidneju, pripadao je jednoj porodici skoro 100 godina i pet generacija. Međutim, stara kuća izgrađena je tokom viktorijanskog doba, što znači od oko sredine kasnih 1800-ih.

Nije njegova starost ta koja ovu imovinu čini jedinstvenom: Od prvog svetskog rata, ova mala koliba je ostala potpuno netaknuta! Pored dva moderna dodatka (možete ih videti dole na slikama), ova kuća i njeni uređaji su potpuno autentični.

Ova mala koliba je savršen primer viktorijanske kuće, koja se često može naći u britanskim kolonijama kao što je Sidnej. Viktorijanska era bila je poznata po ekspanziji kuća, što od strane bogatih, toliko i od siromašnih ljudi. Ovaj skučeni dom smatra se da je bio koliba za radnike.

Kao britanska kolonija, Sidnej je bukvalno uvučen u prvi svetski rat 1914. godine. Ova kuća je za to vreme bila okupirana i ko zna šta je zatraženo od porodice da je napusti.

foto Bradfield Cleary
foto Bradfield Cleary

Dva lonca još uvek mogu da se vide na ovoj fotografiji. U viktorijanska vremena, unutrašnja voda, odnosno vodovod bio je nesvakidašnja pojava. U većini slučajeva toaleti su se nalazili spolja, ovi lonci koristili su se za noćni odlazak u toalet.

U viktorijanskim kućama, mesto za kuvanje bilo je centar doma. Tu su se zagrevali kotlovi koji su obezbeđivali toplu vodu za celu kuću. Međutim, izgleda da ova kuća nije posedovala kotlove. Brrr!

foto Bradfield Cleary
foto Bradfield Cleary

Ova soba je očigledno bila korišćena za kupanje i pranje odeće. Teško je reći zašto se šporet u njoj nalazi, ali možda su ga kasnije stanovnici koristili za zagrevanje kupatila.

foto Bradfield Cleary
foto Bradfield Cleary

Mali vrtovi za domaću proizvodnju povrća bili su veoma popularni tokom ovog perioda. Stanari koji su okupirali kuću tokom rata su verovatno manje koristili baštu.

foto Bradfield Cleary
foto Bradfield Cleary
http://www.youtube.com/watch?v=W2zCpocLO9U

(Foto:beyondblindfold.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track