ZAROBLJENI U KONSTANTNOJ NOĆNOJ MORI: Ovo su blizanci koji više nikada neće spavati!
Foto: Jutjub

Horor!

ZAROBLJENI U KONSTANTNOJ NOĆNOJ MORI: Ovo su blizanci koji više nikada neće spavati!

Ludi svet -

Svi mi volimo da se ušuškamo u krevet uveče. Miran i dug san garantuje uspešan dan i srećan život.

Brat i sestra nasledili su retku bolest koja će ih potpuno sprečiti da ikada više spavaju, a na kraju će i okončati njihove živote.Blizanci, Laklan i Hejli Veb su iz Kvinslenda, Australija. Bolest od koje boluju je retka nasledna bolest koja se zove Fatal Familial Insomnia (FFI).

Bolest sprečava obolele da ikada spavaju, što na kraju dovodi do mentalnih i psihičkih poremećaja.Ne postoji tretman ni lečenje za ovu bolest i ona pogađa manje od 10 miliona ljudi na svetu.Njihova baka bolovala je od FFI i umrla, tada su i oni postali svesni bolesti i shvatili da je nasledna.Nije samo njihova baka ubijena od strane ove užasne bolesti. Njihova majka umrla je od FFI sa 61. godinom, dok je njihova tetka umrla u 42. godini. Njihov ujak je takođe umro od FFI sa samo 20 godina.

FFI oštećuje nervne ćelije koje dovode do pravljenja rupa u talamusu. Talamus je deo mozga koji reguliše spavanje.Ovo zatim zaustavlja telo da se obnavlja i bolesni se osećaju kao da su budni 6 meseci minimum. Da li možete samo da zamislite taj osećaj?Drugi bolesnici gube vid, imaju znake demencije, ozbiljne halucinacije i izgube sposobnost govora.Naučnici pokušavaju da nađu lek za bolest.Pogledajte i video o ovoj zastrašujućoj bolesti:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track