ŽENA JE BILA IZGUBLJENA NA PUSTOM OSTRVU 7 GODINA: Sve do trenutka kada je Gugl mapa pronašla...
Foto: Ilyke

To niej sve!

ŽENA JE BILA IZGUBLJENA NA PUSTOM OSTRVU 7 GODINA: Sve do trenutka kada je Gugl mapa pronašla...

Ludi svet -
Žena je bila nasukana i ostavljena na pustom ostrvu 7 godina, spasena je kada je neko primetio njene pozive u pomoć na Gugl mapi. Ali da li je to cela priča?

Da li je Gugl mapa zaista pronašla nestalu osobu?2007. godine Džema Šeridan i njeni prijatelji isplovili su iz rodnog grada Liverupla, Engleska na put do Havaja. Naišla je oluja i oštetila brod, ostavljajući Šeridanovu da pluta sama okeanom.Onda je naišla i druga oluja i onesvestila Džemu. Probudila se živa na nepoznatoj plaži. Morala je da preživi od svega što je pronašla na ostrvu: hrana, sklonište, sve...zatim je broj od SOS znaka na plaži u nadi da će to primetiti avioni koji prolaze.

Jednog dana, nakon 7 dugih godina, avion je kružio nad njenim delom ostrva. Jedva je verovala svojim očima, otrčala je do plaže i pronašla paket koji je sadržao radio i ostale potrebštine.Zatim je pokupio drugi avion, shvativši tokom leta da je neko dete pronašlo sliku njenog SOS znaka na Gugl mapama. Neverovatna priča zar ne? Jedan čitalac je mislio da je priča pomalo neverovatna. Njeno ime? Džema Šeridan!

Kako se ispostavilo, priča je napisana od strane jednog lažnog veb sajta. Znate oni koji čak nisu ni satirični, nego jednostavno pišu stvari koje nisu istinite?Džema je proverila kod jednog prijatelja koji drži jedan takav veb sajt i otkrila da jeste, on je iskoristio njeno ime za priču. Kao i uvek...proverite svoje izvore!

(ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track