NIJE LAKO PRATITI MALOG GENIJA: Anđelo Bačani, super matematičar odskakutao u finale!
Foto: PR

Najpopularniji šou

NIJE LAKO PRATITI MALOG GENIJA: Anđelo Bačani, super matematičar odskakutao u finale!

Zabava -

Najgledaniji šou u Srbiji, „Super ljudi“ u novoj, osmoj epizodi, predstavlja ljude posebnih sposobnosti i veština koji će vas oduševiti, začuditi ili motivisati. Ovaj put najviše simpatija i glasova žirija i publike osvojio je najmlađi super dečak, Anđelo Bačani, koji pre škole rešava zadatke kakve ni njegovi roditelji ne umeju da reše.

Anđelo Bačani, prvi super čovek od 5 godina otvorio je takmičenje sa matematičkim zadatkom u 3 runde koje uključuju koren, 3. koren i faktorijelom, rimske, arapske i egipatske brojeve. Đuro ga je nazvao velikim carem, a Anđelka kraljem, carem i najboljim dečakom na svetu. Zrinku se najviše dopalo kako Anđelo pleše, a Vuk je sa naučne strane objasnio kako je njegovo znanje matematike pravi naučni fenomen.Drugi takmičar, Stojan Bagić, je pokušao da za 3 minuta od 108 puzli odabere tačno 6 puzli koje se uklapaju u šaru jedne, odabrane krave Branke. Đuro je zaključio da je Stojan super čovek jer njegove krave žive pasu i žive slobodno .Anđelka je ispričala Anegdotu o teletu svoje nane koje je ime Roza dobilo po popularnom liku iz serije, pa je zamolila i da Stojan jedno novorođeno tele nazove po njoj.U trećem zadatku videli smo 40 umetničkih dela koja je takmičar, Petar Macukić, trebalo da upamti za 2 minuta, da bi nakon toga članovi žirija izabrali po kvadratić 5 slika, prema kome je on trebalo da pogodi kojoj slici pripadaju i ko je istu naslikao. Zrinko je po običaju pitao kakve koristi Petar ima od ovog svog dara, a Vuk je objasnio šta je i kako funkcioniše ejdetsko pamćenje.Maša Todorović, jedna super devojčica je imala 2 minuta da prošeta kroz dvorac i upamti sve moguće detalje da bi nakon toga, dok je ona imala povez na očima, žiri zamenio 5 detalja, koje je potom morala i da otkrije. Đuro i Zrinko su potvrdili koliko je neverovatna njena moć zapažanja i poželeli joj sreću. Vuk joj je „skinuo kapu“ na zapažanju detalja i prokomentarisao kako njen mozak radi brzinom svetlosti.

Poslednji i najstariji kandidat, Valter Kvalić, je rešavao sudoku, ali sa bojama i brojevima, i imao samo minut da pogleda praznu tabelu, a onda da je, okrenut leđima, popuni. Zrinka je obradovalo što je kandidat pokazao šta može generacija od 60+ godina. Vuk, i sam veliki ljubitelj sudokua, je objasnio kako ova igra ima neverovatan broj kombinacija i kako deluje kao teretana za mozak.U uži krug su prošli Maša Todorović, Anđelo Bačani i Petar Macukić, a kao polufinalista je izabran Anđelo Bačani.Anđelo Bačani, deseti polufinalista, mali genije iz Ludbrega oborio je s nogu i žiri i publiku. Šarmantni petogodišnjak je svojim neverovatnim umećem baratanja brojkama sasvom zasluženo obezbedio dalji prolaz i tako postao najmlađi polufinalista u nagledanijem šou programu „Super ljudi“.

Anđela nije lako ga pratiti, a to će tek biti nezamislivo kad bude krenuo u školu. Iako je jako nestašan, mali Anđelo se smiri kada dobije zadatak, a zna da rešava korenove, decimalne brojeve, faktorijele, rimske, egipatske brojeve i brzo računanje. Njegovi roditelji još nisu razmišljali o daljem razvoju talenta sina, jer on tek sledeće godine polazi u školu pa će videti. Trenutno je to za njega samo igra, voli da se igra brojkama, uzme papir i olovku, kalkulator i počne da računa, piše.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RUSKINJA ANASTASIJA JE NAJLEPŠA DEVOJČICA NA SVETU: Sada je pokazala kako LEPO peva! Oduševićete se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track