Od Nemačke do Srbije na biciklima
Foto: PR

Od Nemačke do Srbije na biciklima

Zabava -

Glas o kampanji „Produži život – najvažniji poziv u životu“ biće pronet od Nemačke do Srbije.

Na put dug 1400 kilometara šestoro zaposlenih u Hemofarmu, krenulo je pre nekoliko dana na biciklima, u humanitarnoj vožnji, koja za cilj ima da promoviše donorstvo i transplantaciju organa.

Entuzijasti i rekreativci, a svakako humanisti, Vesna, Danijela, Goran, Marinel, Vladimir i Saša će na svojim dvotočkašima proći četiri države i spojiti dva ključna grada za kompaniju u kojoj rade – Bad Vilbel gde je sedište STADE i Vršac, gde je fabrika Hemofarma, koja je članica nemačke multinacionalne Grupe.

„Početak puta nas vodi dolinom Majne. Ovakve predele je privilegija videti, a fascinantno je što je sve prilagođeno biciklistima“, priča za Nedeljnik Danijela Todorović.

Za Gorana Manića je ključi početni utisak ljubaznost Nemaca.

-Pogrešili smo put u jednom trenutku i ljubazni kolega biciklista skrenuo sa svog puta, vodeći nas 10 kilometara, do raskrsnice koju smo promašili“.

Inicijativa biciklista iz Hemofarm nastala je pre dva meseca, kada je i počela kampanja „ “Najvažniji poziv u životu“, koju sprovodi Hemofarm Fondacija kao partner Ministarstva zdravlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track