Podrška donorstvu duga 1400 kilometara
Foto: PR

Podrška donorstvu duga 1400 kilometara

Zabava -

Kampanja “Produži život – najvažniji poziv u životu” polako se od Nemačke “vraća” ka Srbiji. Pre nekoliko dana, šestoro zaposlenih u Hemofarmu, krenulo je na biciklima iz Nemačkog grada Bad Vilbel na vožnju dugu 1400 kilometara, koja završava u Vršcu.

Rekreativci, biciklisti entuzijasti rešili su da podršku donorstvu i kampanji Hemofarm Fondacije, pronesu kroz četiri evropske države, o čemu je sajt Kurira već pisao. Dnevno prelaze više od 100 kilometara i ovom trenutku smo na obodima Beča.

Polako smo iz Nemačke izašli na Dunavsku biciklističku rutu koja vodi sve do Beča. Voznja po ovoj ruti je nešto nezaboravno. Reka, priroda, biciklistička staza uz tok Dunava. Ovde pola Evrope dolazi da vozi bicikl, priča Vladimir Grbić, dodajući da je lako preći 130 kilometara dnevno u ovakvom ambijentu.

Rešeni da izguraju do kraja, jer, kako kažu humana poruka ne sme da ima granice, Goran, Marinel, Saša, Vesna, Vladimir, Danijela, primenjujući vijničku disciplinu, nastavljaju. Ustajemo oko 5 ujutru, dobro doručkujemo, pripremimo velike količine vode i krećemo na put. Najlepše od svega je što konačno mogu da jedem sve što poželim, od slatkiša do hrane koje se lišavam tokom svakodnevnog života. Popijemo po 5 litara tečnosti dnevno, opisuje Vesna Grbić.

Vožnja kroz predivnu Nemačku, od sedišta STADA grupe, čiji je Hemofarm član, trajala je nekoliko dana. Ključni utisak je, pričaju biciklisti ljubaznost Nemaca, koji su ima nekoliko puta pomogli da pronadju pravi put, ili su im pakovali vodu i hranu. Jedna starija gospodja, koju smo zamolili da nam natoči vode u nekom mestu, blizu Nirnberga, je ispraznila frižider i spakovala nam i hranu koju smo mogli da ponesemo, ali i ledenu kiselu vodu, oduševljeno priča Marinel Bokšan.

Vožnja kroz Nemačku nije uvek bila jednostavna. Prelepi predeli ali i težak teren, 116 kilometara uz brdo. Jedan od prevoja zahtevao je sat vremena penjanja uz, razume se, povremeni odmor.

Uz veliku motivaciju da pronose humanu poruku i glas o kamanji, “ Produži život – najvažniji poziv u životu”, biciklisti iz Hemofama, kažu da je tokom naporne vožnje najvažnije imati pozitivne misli. Čak i kada vas umor savlada ili ne znate kuda dalje.

Inicijativa biciklista iz Hemofarma nastala je pre dva meseca, kada je i počela kampanja „ “Najvažniji poziv u životu“, koju sprovodi Hemofarm Fondacija kao partner Ministarstva zdravlja. Povratak u srbiju, u Vršac planiran je 30.jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track