SENKE NAD BALKANOM: Susret malog i velikog Bjele
Foto: /

Ovo će biti hit

SENKE NAD BALKANOM: Susret malog i velikog Bjele

Pop kultura -

Partner Dragana Bjelogrlića u novoj seriji je Admir Šehović, koji je kao dete igrao glumca u kultnom filmu „Lepa sela lepo gore

Na Novom groblju u Beogradu proteklog vikenda snimljene su završne scene serije „Senke nad Balkanom“.

Partner reditelju i glavnom glumcu Dragana Bjelogriću bio je Admir Šehović, koji je igrao Bjelu kao dete, pre više od 20 godina u filmu „Lepa sela lepo gore“.

Mali i veliki Milan iz kultnog ostvarenja Srđana Dragojevića spojio je Kurir pre više od godinu dana, a sudbina je htela da budu partneri i u seriji koju ćemo od jeseni gledati na RTS.

- Imao sam veliku tremu. Bilo mi je čudno da stojim u istom kadru s njim. Prvog dana smo već imali zajedničku scenu, ali se uz njega kao partnera nisam brinuo kako će sve da ispadne. Znao sam da će biti dobro. Snimili smo iz prvog dubla - započinje priču Admir.

foto: Promo

Mladi sarajevski glumac kaže da je dobio jednu vrlo izazovnu ulogu.

- Igrao sam ranije šmekere ili nasilnike, a prvi put tumačim osobu koja je povučena u sebe. Na neki način igram simboliku cele serije. Moj lik bi mogao biti ta senka. On je vojnik nastradao u ratovima. Otišao je kao mlad na front, a danas je prosjak bez ruke. Mističan je i nikad u prvom planu, a gotovo da ne govori uopšte. Odbačen je od celog društva, a tada, kao i danas, od rata su profitirali neki drugi ljudi koji ga samo tapšu po ramenu - objašnjava Šehović.

On smatra da njegova uloga neće mu doneti slavu kao dečaku Milanu iz „Lepih sela“.

- Film je zaista kultni. Nikad se ne zna kako će serija proći kod publike. Imao sam samo nedelju dana snimanja, a retko koji glumac s tako malo prostora uspe da ispliva u prvi plan. Serija se snimala više od 100 dana, a moj lik je samo jedna mala partitura u celoj celini. Uživao sam na snimanju. Upoznao sam mnogo dragih prijatelja. Žao mi je što je gotovo - kaže Admir i dodaje:

- Kad sam pogledao trejler, pomislio sam da kad bi se sklonio zvuk, nikad ne biste rekli da je nešto urađeno na našim prostorima. Serija izgleda fantastično. U poslednje vreme igrani program preuzima primat od filma.

Admir je jedini glumac iz Sarajeva na projektu.

- Nisam ga samo zvao na kasting, već je dobio ulogu. Odličan je mali - rekao je Bjela.

foto: Promo

Nije mu se dalo

HTEO SAM SLIKU SA ŽIKOM

Admir žali što nije uspeo da uzme autogram od Žarka Lauševića i Srđana Žike Todorovića, kao i da se fotografiše s njima.

- Nije mi se dalo da se sretnem s njima. Žarko je baš dolazio u Barandu kad sam ja završavao snimanje. Priča se ponovila sa Srđanom, ali nadam se da će biti prilike.

Kurir/Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track