IMALA JE 3 KAD SU JE ODVELI U LOGOR, A ZBOG MUŽA JE ODBIJALA ULOGE: Ovako izgleda čuvena služavka iz Maratonaca
Foto: Printscreen

PRISETILA SE I SNIMANJA

IMALA JE 3 KAD SU JE ODVELI U LOGOR, A ZBOG MUŽA JE ODBIJALA ULOGE: Ovako izgleda čuvena služavka iz Maratonaca

Pop kultura -

Melitu Bihali pamtimo po ulozi kućne pomoćnice Olje u filmskom ostvarenju "Maratonci trče počasni krug"

Život je nije mazio. Kao trogodišnju devojčicu sa majkom je odvedena u logor, ali je potom završava književnost i upisuje fakultet dramskih umetnosti.

foto: Printscreen

Napisala je knjigu u kojoj je opisala svoj život i život njene majke.

"Pisala sam o progonima koje je doživela moja majka tokom Drugog svetskog rata. I kad su došli u Egipat i to je prosto bio logor za izbeglice, a ja se dobro ne sećam bila sam mala. Znam posle toga da su moji otišli u konolizaciju u Istru", ispričala je glumica.

Bihali se prisetila kako je teklo snimanje kultnog filma "Maratonci trče pošasni krug".

"Snimalo se u Pančevu, u podrumu, u groznoj oronuloj kući. Ta kuća imala predivno dvorište i nama je bilo najslađe kada je pauza da sedimo u dvorištu. Tu je bio glavni pokojni Danilo Bata Stojković i jednostavno je u pauzi nestajao, a onda bi se pojavio sa snašom koja je nosila oval pržene ribem, vruću pogaču. Bata je bio veliki kavalir za razliku od drugih kolega za koje se priča da su cicije. On to nije bio. On je svaki dinar trošio na društvo e bio je hedonista", prisetila se Melita.

Setila se pridika Bore Todorovića.

"Pokojni Bora Todorović se upravo vratio iz Švedske. Snimao je tamo film sa Makavejivim i onda nam je držao pridike kako se to tako radi, kako je ovde sve kod nas to amaterski, akko je to sirotinja. Kako je tamo sve na nivou, počevši od honorara, pa do poštovanja glumaca. I onda je došla na red njegova scena i 19 puta je ponovio tu scenu. Jerdnino je Paja bio mrgud, pomalo je mrgud Diklić, ali on je uvek takav", rekla se glumica.

Melita je ispričala i da je mnoge uloge propustila zbog ljubomore bivšeg muža. Odbijala je uloge jer je Pavle Bihali bio veoma ljubomoran, a ona je htela da stekne njegovo poverenje.

(Kurir.rs/Puls/Ljubomir TozevFoto Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track