(FOTO) ŠTA ĆE BITI S KUĆOM MARATONACA?! Ovako danas izgleda dom Topalovića, samo što se ne sruši!
Foto: Maratonci

ORONULA

(FOTO) ŠTA ĆE BITI S KUĆOM MARATONACA?! Ovako danas izgleda dom Topalovića, samo što se ne sruši!

Pop kultura -

Maratonci trče počasni krug je srpski film snimljen 1982. godine u režiji Slobodana Šijana, a scenario je napisao Dušan Kovačević na osnovu svoje pozorišne predstave koja je nastala desetak godina ranije.

Ovaj film je dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i smatra se jednim od najboljih ostvarenja srpske i jugoslovenske kinematografije.

Kuću Topalovića, u kojoj je pre 35 godina snimljen film „Maratonci trče počasni krug“ ekipa Kurira je obišla s Melitom Bihali (79), koja je tumačila ulogu služavke Olje.

foto: Nebojša Mandić

Kuća je oronula i zapuštena, pa nismo uspeli da uđemo, ali nam je glumica sa setom otkrila najveće tajne kultnog ostvarenja.

"Ova kuća je korišćena samo za snimanje fasade i dvorišta, inače smo ceo film snimili u Pančevu, u jednoj groznoj podrumčini s mnogo mrtvačkih sanduka. Nismo videli belog dana, ali svejedno je bilo veoma zabavno", priča Melita.

foto: Nebojša Mandić

"Snimalo se u Pančevu, u podrumu, u groznoj oronuloj kući. Ta kuća imala predivno dvorište i nama je bilo najslađe da u pauzama sedimo u dvorištu", ispričala je Melita.

foto: Nebojša Mandić

Kurir.rs/Nastassa Janković .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja