OTVOREN FILMSKI FESTIVAL U RAVNOM SELU: Tamburaši i Olivera rasplakali Diklića!
Foto: /

Svečano

OTVOREN FILMSKI FESTIVAL U RAVNOM SELU: Tamburaši i Olivera rasplakali Diklića!

Pop kultura -

Olivera Katarina zapevala je ponovo „Đelem, đelem“, a gošća festivala bila je i Nina Janković

Uz zvuke tamburica i pesme „Đelem, đelem“ iz „Skupljača perja“ i „Mesečina“ iz Kusturičinog „Podzemlja“, koje su izveli Olivera Katarina i Lazar Ristovski, u Ravnom Selu otvoren je filmski festival posvećen debitantima.

Ristovski, koji je rođen u ovom mestu u Vojvodini, pokrenuo je manifestaciju da bi ponovo podigao izgoreli hram kulture.

- Dom kulture je izgoreo, ali se rodio ovaj festival. A festival će sada pomoći da se izgradi novi. To su krugovi od kojih je sazdan život. Ja ovo dugujem Ravnom Selu, Ravno Selo me je rodilo, ovde sam sanjao, i sad kao dobar sin želim da se odužim, želeo bih da ovu pomoć shvatite kao moju obavezu te da mi za ovo niko nije dužan - poručio je Lazar Ristovski.

foto: /

Filmski program počeo je komedijom „Igla ispod praga“ Ivana Marinovića, srpsko-crnogorskom koprodukcijom u kojoj glavne uloge tumače Nikola Ristanovski, Bogdan Diklić, Jelisaveta Seka Sablić i Ljubomir Bandović. Diklić se poklonio publici, a na druženju održanom u jednoj kafani čak je i pustio suzu, jer su mu na uvce zasvirali tamburaši.

U pretponoćnom terminu prikazana je drama „Naša svakodnevna priča“ rediteljke Ines Tanović sa Uliksom Fehmijuom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track