ZAJEČARSKA GITARIJADA Bend Kalt: Našu hranu dajte beskućnicima!
Foto: Promo

Kalt poslao neobičan rajder

ZAJEČARSKA GITARIJADA Bend Kalt: Našu hranu dajte beskućnicima!

Pop kultura -

Zvezde ovogodišnje, 51. zaječarske Gitarijade, britanski bend Kalt krajnje je skroman u svojim zahtevima organizatorima. Pevač Ijan Astburi i ekipa u rajderu su tražili najobičnije obroke i namirnice, s tim što je naglašeno da moraju biti organskog porekla, bez masti i što zdraviji.

Bend je, takođe, insistirao da po završetku koncerta sva preostala hrana i piće budu odneti najbližem domu za beskućnike.

Sav escajg, kao i šolje za čaj i kafu moraju biti od pravog materijala, a ne plastike i stiropora. Kalt je u ugovoru zelenim slovima napisao poglavlje u kome moli organizatore da budu „što zeleniji‘‘ - da sve što je moguće bude eko-frinli, od recikliranih materijala. Izričito su naglasili da svaka prostorija u kojoj borave mora da sadrži odvojene kontejnere za reciklažu, razvrstane po prirodi materijala (staklo, papir, plastika i sl.).

Zanimljivo je da su za svog hosta, tj. osobu koja im pomaže na koncertu u vezi sa smeštajem, transportom, keteringom i slično, naglasili da, pored znanja jezika i poznavanja grada, mora da poznaje sve muzičke radnje u njemu.

Organizatori su uveliko spremni za početak 51. Gitarijade, koja će biti održana od 29. juna do 1. jula na stadionu Kraljevica u Zaječaru. Ulaz na Gitarijadu, kao i boravak u rok kampu s obrokom, besplatan je.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track