LENA KOVAČEVIĆ: Šund masakrira ljudske duše!
Foto: Dragan Kadić

BORAC ZA DŽEZ

LENA KOVAČEVIĆ: Šund masakrira ljudske duše!

Pop kultura -

U nekom momentu će šund, kič i duhovna rugoba prestati da budu glavni sadržaji medija, jer je to masakriranje ljudske duše i moralne čistote

Nastup Lene Kovačević bio je deo programa kojim je 12. jula obeležen Petrovdan, krsna slava Crkve Svetih apostola Petra i Pavla na Topčideru.

Pored naše džez pevačice, u crkvenoj porti nastupili su, između ostalih, i Divna Ljubojević, Neverne bebe, Nebojša Antonijević Anton iz grupe Partibrejkers“.

- Uradili smo zajedno i spot humanitarnog karaktera za crkvene kuhinje. Ponosna sam što smo prijatelji i što zajedno možemo nešto da radimo - rekla je Lena za Tanjug.

Kovačevićevoj smeta što je u Srbiji tretiraju kao da se bavi klasičnom muzikom.

- Jednostavno, mi nemamo dovoljno veliki medijski kapacitet koji može da pomaže umetnike kao što je Divna, koja je mnogo veća zvezda u inostranstvu. Mnogo ljudi prosto ne zna da se ja bavim džez muzikom. Koncerti poput ovog nikada neće biti konceptualno osmišljeni za veliku masu ljudi.

O nepristajanju na kompromise u turbo-folk okruženju, Lena kaže da nema dileme da je pogrešila.

- Nisam imala izbora. U nekom momentu će šund, kič i duhovna rugoba prestati da budu glavni sadržaji medija, jer je to masakriranje ljudske duše i moralne čistote. Naravno, nije to naš izum. Živela sam dugo u inostranstvu i to što se danas dešava u medijima u Srbiji preslikano je iz inostranstva - smatra Lena, koja prikuplja pesme za novi album.

Kurir / E.K.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track