EMOTIVNO: Šerbedžija zaplovio Gaginom barkom!
Foto: Fonet

GLUMAC OSTVARIO SAN POKOJNOG KOLEGE

EMOTIVNO: Šerbedžija zaplovio Gaginom barkom!

Pop kultura -

Mnogo će vode proteći Dunavom i Savom dok se opet ne rodi ovakav mangup, rekao je Rade puštajući brod u prvu plovidbu Jadranskim morem

Brod koji je pripadao legendarnom Draganu Nikoliću juče je zaplovio Jadranskim morem.

foto: Kurir

Rade Šerbedžija, kome je nakon glumčeve smrti Milena Dravić plovilo poklonila, odlučio je da njime prevozi glumce na probe između Fažana i Briona, gde se nalazi teatar Uliks. Barci je dao ime „Gaga“, po nadimku svog velikog prijatelja.

- Milena je darivala njegov čamac. Sređivali smo ga nekoliko meseci i vozićemo njime glumce na probe s Velikog na Mali Brion. Krasiće ga Gagina slika s lulom iz filma „Balkan ekspres“, gde je igrao Popaja. On tu baš liči na mornara, ima i mornarsku majicu, a barku smo nazvali „Gaga“, tako da će nas „Gaga“ voziti po Jadranskom moru - rekao je Šerbedžija.

foto: Kurir

Rade je ponovo pročitao govor koji je održao na Draganovoj komemoraciji u Ateljeu 212.

- Mnogo će vode proteći Dunavom i Savom dok se opet ne rodi ovakav mangup. Bilo je u Jugoslaviji velikih i slavnih glumaca, ali bi Dragan bio u prvom timu svake reprezentacije. Za mene bi bio centarfor te reprezentacije. Čista „devetka“. Zaljubili smo se u njega u filmu „Kad budem mrtav i beo“, u to tamnoputo lice - rekao je Rade. On se osvrnuo i na njegove uloge i istakao da su imale nešto zajedničko - jednostavnost i iskrenost, i da je u tome tajna Dragana Nikolića.

- Gaga je bio najveći laf koji se pojavio na beogradskom asfaltu. Svojom mađioničarskom magijom znao je od Dragana postati Dragan i Milena. Znali su u paru tako zasijati. Gago, moj dragi, pre nekoliko meseci rekao si mi: „Rašo, ti nisi moj filmski brat, ti si moj pravi brat“. Gago, ti nisi samo moj brat, ti si brat svih nas - rekao je Šerbedžija.

foto: Kurir

Brodić dužine šest metara može da primi 13 putnika, a u ruke glumca i njegovog pozorišta Uliks došla je po Mileninoj želji.

- Družili smo se od najranije mladosti i nikada se nije desilo da Rade ne doleti i pruži nam pomoć kad nam je bila potrebna. On je i tokom Draganovog bolovanja činio sve ono što je u njegovoj moći. Zbog toga je normalno da čamac bude njegov. Dragan jeste vuk sa reke i obožavao ju je, kao i čamac. Šerbedžija je opet vuk sa mora, voli da plovi i lovi ribu, uglavnom to je način da čamac nastavi svoj put. Ako budem bila u mogućnosti, naravno da bih volela da se provozam čamcem - rekla je Milena Dravić.

Priliku da se prvi provozaju dobili su mladi glumci koji će za desetak dana premijerno izvesti predstavu o Mati Parlovu. Prvoj plovidbi prisustvovao je i Svetozar Cvetković.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Kazalište Ulysses, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track