DRAMA OSEĆAJ BRADE: Tamara Dragičević glumi sa bratom!
Foto: Privatna Arhiva

DRAGIČEVIĆI PRVI PUT OVE JESENI ZAJEDNO NA SCENI ATELJEA

DRAMA OSEĆAJ BRADE: Tamara Dragičević glumi sa bratom!

Pop kultura -

Igramo nekoliko likova, napravićemo odličnu predstavu, kaže glumica o jednom od poduhvata sezone

Drama „Osećaj brade“ Ksenije Dragunske u izvođenju Ateljea 212 biće od jeseni najsmeliji poduhvat u srpskom pozorištu, a u predstavi rediteljke Mije Knežević prvi put će zajedno zaigrati rođeni brat i sestra Miodrag (23) i Tamara Dragičević (28).

Dragunska je ćerka Viktora Dragunskog, klasika ruske dečje književnosti i predstavnik novog talasa savremenih ruskih dramskih autora, i bila je sredinom maja gost Ateljea 212, gde je prisustvovala prvoj čitajućoj probi.

- Igramo nekoliko likova i prvi put radimo zajedno. Radnja se dešavala u malom ruskom selu. U drami su svi jedni pored drugih, i živi i mrtvi i oni koji će biti. Živ je i knez kome su još 1918. godine odsekli glavu. Napravićemo odličnu predstavu - kaže Tamara.

Junake Ksenije Dragunske tumačiće Jovana Gavrilović, Vladislav Mihailović i Jovan Belobrković iz Novog Sada. Mlada Mia Knežević napravila je u Atelje 212 već hit dramu „Kafa i cigarete: Pozdrav iz Beograda“, koja je izvođena već više od 50 puta.

foto: Stefan Jokić

Tamara Dragičević završila je glumu u klasi Dragana Petrovića Peleta, a Miša je diplomirao kod Biljane Mašić. On je trebalo da postane košarkaš. Sedam godina je živeo taj san i trenirao, ali nije dobio stipendiju za studije u Americi. Bolest mononukleoza ga je odvojila od sporta. Da mu se ona nije dogodila, Miodraga nikad ne bismo gledali u seriji „Čizmaši“, kao ni predstavama u Ateljea 212, Narodnog pozorišta i JDP, a ni s rođenom sestrom koja je već velika zvezda.

Poznati rođaci

LED PROBILI MIRA I BORA

U Holivudu, kao i u Srbiji, nije tako čest slučaj da se braća i sestra bave glumom. Najpoznatiji su Mira Stupica i Bora Todorović, a pored Tamare i Miše aktivni su Marko i Milica Janketić i Milica i Ivan Zarić.

Kurir / LJ. R.

Foto: Privatna arhiva, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track