DANAS SAHRANA LEGENDE: Kolege se od Cuneta opraštaju pesmom
Foto: Vladimir Šporčić

DIRLJIVO

DANAS SAHRANA LEGENDE: Kolege se od Cuneta opraštaju pesmom

Pop kultura -

Komemoracija će početi govorom Merime Njegomir, a završiće se numerom „Ja bih hteo pesmom da ti kažem“, koju je pevač u svojoj dugoj karijeri poslednju snimio

Komemoracija Predraga Cuneta Gojkovića, koji je preminuo prošlog petka, biće održana danas u 12 časova u Kamenoj sali Radio Beograda, a počeće govorom njegovih prijatelja, kolega i ćerke Katarine.

Kako smo saznali, među prvima će se od legendarnog pevača oprostiti Merima Njegomir, koja je s njim bila bliska otkako je počela da peva.

- Komemoracija će početi obraćanjem Merime Njegomir, Bojana Suđića i Bore Dugića, koji će se na taj način oprostiti od svog kolege, a verovatno će i Cunetova ćerka Katarina održati govor.

Biće tu i Narodni orkestar RTS. Na kraju komemoracije biće puštena Cunetova pesma „Ja bih hteo pesmom da ti kažem koliko te srce voli“.

To je poslednja pesma koju je otpevao - rekao je naš izvor, koji je učestvovao u pripremama za komemoraciju.

foto: Damir Dervišagić

Merima Njegomir je veoma teško podnela vest o smrti prijatelja koji joj je mnogo pomogao na početku karijere.

- Bio mi je pevački uzor, a prvi put sam se pojavila na takmičenju u kojem je bio član žirija. Znate kako kažu, kad su bogovi davali talente, njemu su dali sve. Poslednji put smo se sreli u njegovoj kući. Oliver Njego i ja smo mu bili u poseti. Rekao mi je: „Dušo moja, pevaj mi, jer ja više ne mogu.“ Otpevala sam mu njegovu pesmu „Golubice bela“ - prisetila se ona.

Kurir / I. E.

Foto: Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track