RETRO: Disciplina kičme objavila dupli vinil za najvernije fanove
Foto: Stefan Jokić

OSEĆAM SE KAO ĐEPETO

RETRO: Disciplina kičme objavila dupli vinil za najvernije fanove

Pop kultura -

Dugo se čekalo na ovo izdanje albuma „Opet.“ i sad, kad se to konačno dogodilo, kao da sam stvorio Pinokija, kaže frontmen Koja

Bend Disciplina kičme promovisao je izlazak albuma „Opet.“ na duplom vinilu, a mnogobrojni obožavaoci fank-rok zvuka imali su priliku da se druže sa Manjom, Vulom i Kojom i tom prilikom ga čuju u „Maskom storu“ u Čumićevom sokačetu.

- Dugo se čekalo na vinilno izdanje ovog albuma, tako da sam se, kad se konačno to i dogodilo, osetio poput Đepeta u trenutku finalizacije Pinokia. Raspored pesama je prilagođen limitiranom trajanju vinil strana, napravljena su neka pretumbavanja, pa je zanimljivo čuti album i u tom obliku. Takođe je fino kad CD imidž postane duplo veći, a dodatno sam se obradovao unutrašnjim crnim papirnim kesama u kojima su ploče, to je nešto čega ranije nije bilo u vinilnim jugoslovenskim izdanjima. Zvuk je topliji i prirodniji, verujem da će mnogi primetiti novu dimenziju pri slušanju - kaže Koja, frontmen grupe, i dodaje:

- Vinilno izdanje snimljeno je u studiju „Šamarčina“ Roberta Telčera u Vrbasu, a snimatelj je bio Boris Mladenović. U formi duplog LP na vinilu, ovaj album sadrži mnoštvo starijih hitova: „Ovisnik o moći“, „Samo disciplina“, pa sve do „Zaboravili rokenrol“, „Reci ruke uvis“ ili „Spas je fonk“.

foto: Printscreen

U svom prepoznatljivom stilu, Koja - bas i glas, Manja - glas, Vul - bubanj i Djeke - usna harmonika, konstantno drže pažnju slušaoca, navodeći ga istovremeno i na ples i na razmišljanje.

Kurir / M. C.

Foto: Stefan Jokić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track