VELIKA ČAST: Ceca Bojković otvara Dane Danila Stojkovića
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Batu moramo sačuvati od zaborava

VELIKA ČAST: Ceca Bojković otvara Dane Danila Stojkovića

Pop kultura -

Pored proslavljene glumice, od 10. do 13. avgusta o legendarnom glumcu govoriće i Mira Banjac i Milan Caci Mihailović

U čast velikana srpskog glumišta, Dani Bate Stojkovića održaće se osmi put put zaredom od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji, a proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković svečano će ih otvoriti.

- Veoma se radujem što mi je pružena prilika da otvorim Dane Bate Stojkovića. Neophodno je gajiti ovu predivnu manifestaciju. Kada moja generacija bude posustala u tome, naslediće je mladi glumci, ali da bi se to dogodilo, moramo im to preneti na najbolji način. Tako će oni nastaviti da neguju sećanje na Batu. Znate, kad su veliki glumci u pitanju, najvažnije je sačuvati ih od zaborava, s obzirom na to da je naša umetnost i profesija efermerna - istakla je za Kurir Ceca Bojković.

Kao i prethodnih godina, manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri i kabarea.

Na Batin rođendan, 11. avgusta, u parku kod „Švajcarije“ Mira Banjac, Ceca Bojković i Milan Caci Mihailović evociraće anegdote i uspomene na svog velikog prijatelja i kolegu, koji je iza sebe ostavio legendarne i nezaboravne likove poput Bubuleje, Ilije Čvorovića, Profesionalca ili čuvenog Topalovića.

Pozorišna predstava „Buzdovan“ kruševačkog pozorišta otvoriće Batine dane u četvrtak, dok će ih muzički komad „Kafana Balkan“ zvanično zatvoriti.

M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track