ZASPANKA ZA VOJNIKE: Blagoslov patrijarha za film o Velikom ratu
Foto: Promo

POSETA U PATRIJARŠIJI

ZASPANKA ZA VOJNIKE: Blagoslov patrijarha za film o Velikom ratu

Pop kultura -

Autori hit serije „Ubice mog oca“ snimaju ostvarenje o junacima koji su na Solunskom frontu život dali za slobodu Srbije. Podršku dobili iz vrha Crkve

U Vršcu i Beloj Crkvi od 1. septembra snimaće se film „Zaspanka za vojnike“ po motivima „Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića.

foto: Promo

Reditelj Predrag Gaga Antonijević (57) i scenaristkinja Nataša Drakulić (37), čija je serija „Ubice moga oca“ stekla veliku popularnost, žele da ispričaju priču u slavu zaboravljenih heroja Srbije u Velikom ratu.

foto: Dado Đilas

Tamo daleko

Ponovo ćemo brisati suze, jer ćemo gledati potresne scene u kojima golobradi vojnici na Solunskom frontu ginu u jurišu na Bugare i tiho pevaju pesmu „Tamo daleko“. U glavnim ulogama gledaćemo Ljubomira Bandovića, Aleksandra Berčeka, Nenada Okanović i Radoša Bajića, kao i neke mlade i neafirmisane glumce. Ekipu s rediteljem na čelu primio je i patrijarh srpski Irinej, koji je blagoslovio filmski projekat, koji će biti sniman skromnim sredstvima.

foto: Vladimir Šporčić

Producent Đoković

- Spremni smo da se žrtvujemo da se „Zaspanka za vojnika“ snimi i ostane za večnost. Film je napravljen tako da bude čista emocija o tome šta su ljudi osećali kad su polazili u rat, a ne neka interpretacija velikog sukoba iz današnje pameti. Počinje da se dovodi u pitanje srpsko učešće u tom ratu i važno je da se našim budućim generacijama ostavi iskreno čitanje jednog vremena - rekao je za Kurir Antonijević.

Film je podržao Filmski centar Srbije, a producenti su Maksa Ćatović, Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, i novi „Avala film“.

foto: Promo

Iskusan vojnik

VUK DEO EKIPE

Jednu od uloga u filmu imaće i Vuk Kostić. Glumac već nekoliko godinu igra glavnu ulogu u predstavi „Srpska trilogija“ Narodnog pozorišta, koja je takođe adaptacija romana Stevana Jakovljevića. Igrao je već nekoliko puta vojnike, tako da mu nova uloga neće teško pasti.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Promo, Dado Đilas, Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Bezobrazluk! Ivana ostala bez medalje jer je iz Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track