(FOTO) SADA SE SIGURNO KAJU: Oni su odbili da glume u Igri prestola!
Foto: Profimedia

UŠLI BI U LEGENDU

(FOTO) SADA SE SIGURNO KAJU: Oni su odbili da glume u Igri prestola!

Pop kultura -

Iako je danas teško zamisliti bilo koga drugog osim Lene Hedi i Kita Haringtona kao Sersej Lanister i Džona Snoua, njih dvoje nisu bili prvi izbori reditelja za uloge kraljice i kopileta Neda Starka u kultnoj seriji „Igra prestola“!

Fanovi TV serijala, čija je sedma sezona upravo u toku, sigurno da i ne razmišljaju o onima koji su poziv Dejvida Beniofa i D. B. Vajsa da budu deo epskog spektakla odbili, ali je svakako zanimljivo videti koji su to glumice i glumci bili pikirani da budu deo Vesterosa i uđu u TV legendu!

Mans Rajder Dominik Vest

foto: Profimedia

Kao i njegova zemljakinja Dženifer Ili, Vest je odbio „Prestole“ zbog porodice. U intervjuu Hafington postu 2012. otkrio je da je dobio poziv za ulogu Mansa Rajdera, ali je to zahtevalo šest meseci snimanja u Rejkjaviku.

-To je zaista divna uloga i žaliću zauvek. Ali ja imam četvoro dece i u tom trenutku nisam mogao toliko dugo da budem razdvojen od njih - rekao je Dominik.

Sansa Stark Izi Majkl Smol

foto: Profimedia

Do poslednjeg trenutka dve Engleskinje, Izi i Sofi, borile su se za ulogu Sanse Stark. Za dlaku je pobedila Tarnerova i ma koliko je razočarana u tom trenutku bila njena konkurentkinja, kasnije je izjavila da joj je drago što je nisu izabrali jer u seriji ima previše golotinje!

-Bila sam tužna jer „Igra prestola“ je tako moćna i velika serija! Ali mislim da su moji roditelji zadovoljni što nisam deo toga - rekla je Izi.

Zaro Zoan Daksos Maheršala Ali

foto: Profimedia

Dobitnik Oskara za sporednu mušku ulogu u filmu „Mesečina“ izjavio je da je lično odgovoran za gubitak uloge Zara Zoana Daksosa.

-Pripremio sam audiciju sa stolicama do perfekcije. I onda sam ušao u prostorije HBO gde su bile dve obične hoklice bez naslona. To je srušilo svu moju zamisao - objasnio je Ali.

Kejtlin Stark Dženifer Ili

foto: Profimedia

Uloga ledi Stark je do poslednjeg trenutka bila u rukama Amerikanke, koja je snimila i pilot-epizodu, ali je pred samo potpisivanje ugovora odustala.

- Nisam mogla tako brzo da počnem da radim i odvojim se od porodice - objasnila je Ili, koja je pročitala sve knjige po kojima je snimljena serija.

Kalisi Tamzin Merčant

foto: Profimedia

Iako je tvorac „Prestola“ Džordž R. R. Martin insistirao da Tamzin Merčant glumi Kalisi, producenti su se ipak odlučili za Emiliju Klark. Ketrin Hauard iz serije „Tjudorovi“ je čak snimila i pilot-epizodu, ali je Emilija pozvana umesto nje na snimanje.

Sersej Lanister Džilijan Anderson

foto: Profimedia

Molderova Skali je 2013. otkrila da je odbila uloge u čak dve hit serije: „Dauntonska opatija“ i „Igra prestola“.

-Moja ćerka Pajper (18) bila je šokirana kad je saznala da sam rekla „ne“ producentima „Igre prestola“, serije kojom je opčinjena - otkrila je Džilijan. Iako nije precizirala koja uloga joj je bila ponuđena, spekuliše se da je ona trebalo da bude kraljica Vesterosa Sersej Lanister!

Džon Snou Sem Klaflin

foto: Profimedia

Pre nego što je dobio ulogu u filmskoj trilogiji „Igre gladi“, engleski glumac pozvan je na audiciju za čak dve uloge u „Prestolima“. Reditelji su ga videli kao potencijal za Džona Snoua i Viserisa Targarijana, brata buduće kraljice Deneris Targarijan.

-Nije mi žao što nisam deo serije, više volim što sam s druge strane kao gledalac. I veliki sam fan - rekao je Klaflin.

Milica Crnogorac

foto: Stars

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track