SVI PAMTE ČUVENU SCENU U JEZERU IZ FILMA PRLJAVI PLES: Tajna koja se krije iza nje će rastužiti fanove!
Foto: Printscreen

OTKRIO JU JE DIZAJNER PRODUKCIJE

SVI PAMTE ČUVENU SCENU U JEZERU IZ FILMA PRLJAVI PLES: Tajna koja se krije iza nje će rastužiti fanove!

Pop kultura -

Prošlo je tačno 30 godina od trenutka kada je film "Prljavi ples" krenuo u osvajanje srca ljudi širom sveta.

Popularnosti priče o mladoj devojci koja se zaljubljuje u instruktora plesa najviše su doprineli glavni glumci Dženifer Grej i Patrik Svejz koji su tumačili uloge Frensis Bejbi Hausmen i Džonija Kasla.

Film je sniman na nekoliko različitih lokacija u SAD, a većina najvažnijih scena nastala je u gradu Pembrouk koji se nalazi u saveznoj državi Virdžiniji na jezeru Mauntin Lejk, na kom je snimljena čuvena scena dizanja.

Stanovnici Pembrouka godinama su vodili borbu s gradićem gde su takođe snimane neke od scena koje su uključivale kadrove jezera. Oni su godinama tvrdili da je scena dizanja nastala kod njih, ali dilemu oko toga gde je zaista snimljena zauvek je rešio Dejvid Čapman koji je na filmu radio kao dizajner produkcije. On je bio zadužen za skiciranje dotične scene na lokaciji i potvrdio je da je nastala u Virdžiniji, a ne u Severnoj Karolini.

A post shared by Leslie Love (@filmlocations22) on

Međutim, mnoge obožavatelje "Prljavog plesa" mogla bi rastužiti informacija da jezera više nema. Naime, količina vode u jezeru drastično je počela da pada još 1999. godine, a 2008. godine u potpunosti je presušilo.

U pitanju je prirodni fenomen usled kog se jezero samo prazni i čisti od sedimenata nakupljenih na dnu, a stručnjaci predviđaju da bi se kroz nekoliko godina možda opet moglo napuniti pod uslovom da to područje ne zadese velike suše koje su inače česta pojava.

A post shared by Leslie Love (@filmlocations22) on

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja