(VIDEO) LOŠA JAČI I OD KIŠE: Plavi orkestar pevao iz punog srca!
Foto: Dragan Kadić

BIR FESt

(VIDEO) LOŠA JAČI I OD KIŠE: Plavi orkestar pevao iz punog srca!

Pop kultura -

Noć za pamćenje Insistirali smo da se večeras održi koncert zbog naših fanova koji su došli po ovakvom vremenu. Mene ni Bitlsi ne bi nedeljom isterali iz kuće, kaže frontmen sarajevskog benda

Letnji pljusak sinoć na Ušću sprečio je posetioce da se uz svoje omiljene izvođače odlično provedu na zatvaranju ovogodišnjeg Bir festa.

Poslednje večeri svirali su Del arno bend, Dejan Petrović i Plavi orkestar, koji su održali fenomenalne koncerte i pošteno razdrmali pivopije ne više od hiljadu ljudi.

Spektakl Loše i njegovog Plavog orkestra od dva i po sata otvoren je hitom „Devojka iz snova“, a vesela publika je, uprkos lošem vremenu, s prvim taktovima numere počela da igra i peva s kišobranima u ruci.

foto: Dragan Kadić

Loša je pozdravio fanove na početku svirke i u svom prepoznatljivom stilu nastavio da s njima priča tokom numera. U prvim redovima bile su uglavnom devojke.

- Insistirali smo da se večeras održi koncert zbog naših fanova koji su došli po ovakvom vremenu. Svirali smo na Ušću za 200.000 ljudi, a sad ćemo i za hiljadu. Mene ni koncert Bitlsa ne bi naterao da dođem po ovakvom vremenu, ali se divim našim fanovima koji su to učinili za Plavi orkestar. Potrudićemo se da im priredimo noć za pamćenje - rekao je Loša, a kiša je počela da pada još jače.

On je koncert na Ušću iskoristio da snimi prvi album uživo u karijeri. Pored najvećih hitova, na izdanju će se naći dve nove pesme, na kojima će se kao autor tekstova pojaviti Momčilo Bajagić Bajaga.

foto: Dragan Kadić

Plavom orkestru su u Beogradu gosti bili frontmen grupe Električni orgazam Srđan Gojković Gile i glumac Branko Đurić Đura, koji je izveo pesme „Kako trese, lupa, udara“ Dušana Kojića iz legendarnog filma „Kako je propao rokenrol“, kao i ariju „O, sole mio“.

Nakon Loše publika je uživala u svirci trubača Dejana Petrovića i benda Kal.

Ljubomir Radanov

Avantura

U BEOGRAD STIGAO „FIĆOM“

Saša Lošić Loša odlučio je da iz rodnog Sarajeva u Beograd doputuje „fićom“ i tako pređe razdaljinu od 300 kilometara. On je legendarnu „zastavu 750“ pozajmio od prijatelja kako bi stigao na koncert na najposećenijem pivsko-muzičkom festivalu u jugoistočnoj Evropi, drugi u okviru regionalne turneje „Noć Plavog orkestra“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track