FRONTMEN PLAVOG ORKESTRA O LJUBAVNIM JADIMA: Zakazao sam pred Suzanom
Foto: Dragan Kadić

ISKREN

FRONTMEN PLAVOG ORKESTRA O LJUBAVNIM JADIMA: Zakazao sam pred Suzanom

Pop kultura -

Voditeljka mi je prišla na snimanju i zamolila me da ponovimo filmski poljubac od pre 25 godina. Nisam znao šta da joj kažem, a gledalo nas je osam miliona ljudi

Saša Lošić Loša, pevač grupe Plavi orkestar, nastupio je na zatvaranju 15. Bir festa. U intervjuu za Kurir Loša se seća dana najveće slave, ljubavi s beogradskim lepoticama, ali i o vezi s Ivom Andrićem.

- Bilo je kod nekih ljudi dilema da li nastupiti ili ne. Svirali smo i za 50.000 i 100.000 ljudi. Sve je to život. Nekad dobiješ na mostu, a izgubiš na ćurpiji. Poraze doživljavam kao inspiraciju i izazov - kaže Loša, koji je zbog kiše na Bir festu nastupio pred samo nekoliko hiljada ljudi.

foto: Luka Šarac

Da li biste po ovakvom vremenu izašli iz kuće?

- Mene da izađem iz kuće ne bi naterao ni koncert Džona Lenona i Bitlsa. Publika koja je došla od mene ima samo kapu dole i veliko hvala.

Najavljujete konačno i novi album, a Bajaga će biti jedan od autora. Zašto baš on?

- Ne mogu više da se patim s tekstovima. Razlog što smo mi snimali u studiju pune četiri godine jeste taj što sam ja birao svaku reč. Tešio me je Andrić, kome je trebalo više od mesec dana da nađe pravu reč za pripovetku. Međutim, i Andrić je bio slaba uteha. Napravio sam dve pesme i odlučio da pozovem mog prijatelja Bajagu da napiše tekstove.

U Sloveniji snimate i seriju o Plavom orkestru. Šta ćete novo otkriti?

- Priče od našim pesmama i anegdote iz života grupe. Publika će saznati kako je nastala čuvena „Suada“. Prvi put će biti objavljen film s festivala iz Ljubljane, gde nas grupa od 300 pankera tera povicima „Marš“. U toj grupici bili su neki reditelj i predsednik jedne države.

Kad ste pomenuli priče o bendu, jedna od njih je i vaš prvi poljubac s Tanjom Bošković.

- Poljubac se dogodio 1985. Snimali smo spot za pesmu „Kad mi kažeš paša“. Sveže sam izašao sa služenja vojnog roka u Bitoli. Mi smo tada bili još anonimni studenti, a Goran Gajić je došao s idejom da se ljubim s najvećim divama kulturne scene, kao što su Mirjana Bobić, Sonja Savić, Suzana Mančić i Tanja Bošković, koja je bila broj jedan.

I koja se najbolje ljubi?

- Bio sam stalno crven u licu. Nisam mogao sebi da dođem. Tanja Bošković me je tešila. Rekla mi je da sam dobar glumac i da se odlično ljubim... Sonja Savić je bila šarmantna. Bio sam klinac od 19 godina.

A Suzana Mančić?

- Snimali smo ispred Beograđanke. Dobacivali su mi: „Ostavi to, mali „i „Nije to za tebe.“

Da li biste ponovili to iskustvo?

- Ponovio sam ga sa Suzanom. Gostovao sam kod nje u emisiji pred koncert u Areni. Napravila je tada reportažu da bi mene iznenadila naslovom iz novina „Večno ću pamtiti Suzanin poljubac“. Suzana mi prilazi i pita možemo li ponoviti sve posle 25 godina. Emisiju je gledalo osam miliona ljudi. Sedeo sam na ponižavajućoj niskoj stolici. Nisam znao šta da joj kažem. Morali smo da ponovimo poljubac, a ja sam tu zakazao. Osetila je to i publika, vrteli su glavama.

Rešena dilema iz pesme

BOLJE JE BITI PIJAN NEGO STAR

Je li bolje biti pijan ili star?

- Bolje je biti pijan. A kako je biti pijan, znam samo iz priča jednog mog komšije koji je ostario.

Kurir / LJUBOMIR RADANOV

Foto: Dragan Kadić, Luka Šarac

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PROBA PLAVOG ORKESTRA PRED SPEKTAKL NA UŠĆU: Loša i Đura pevaju O sole mio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja