HOLIVUDSKA PRIJATELJSTVA ZA CEO ŽIVOT: Oni su slavni drugari!
Foto: Reuters

HOLIVUDSKA PRIJATELJSTVA ZA CEO ŽIVOT: Oni su slavni drugari!

Pop kultura -

Iako u Holivudu ima dosta sujete, tračeva i podmetanja nogu, postoje i one javne ličnosti koje su uspele da održe prijateljstva s kolegama.

Predstavljamo vam nekoliko zvezda najveće filmske i muzičke industrije koje su, uprkos svim izazovima, uspele da očuvaju dobar odnos s kolegama i da postanu veoma prisni.

Džejms Franko i Set Rogen

PUŠE TRAVU

Upoznali su se na setu serije „Freaks and Geeks“ 1999. Set, tada 17-godišnjak, i četiri godine stariji Franko počeli su da se intenzivno druže uz travu i filmove Stenlija Kjubrika. Njihovo prijateljstvo je toliko jako da je Džejms Franko pisao poeziju o njemu.

foto: AP

Dženifer Aniston i Kortni Koks

POSTALE KUME!

Miljenice serije „Prijatelji“ Rejčel i Monika ostale su prijateljice i nakon sitkoma. Kortni je za Dženifer rekla da je „najbolja prijateljica na svetu“, a ona joj je uzvratila da je vrlo lojalna i da joj je pružila podršku u najtežim trenucima u životu. Pre dve godine, kada se Anistonova udavala za Džastina Terua, Kortni joj je bila kuma.

foto: Profimedia

Ela Ficdžerald i Merilin Monro

SREDILA JOJ NAJBOLJU TEZGU U DŽEZ KLUBU

Pedesetih godina prošlog veka jedan od najslavnijih džez klubova u Holivudu bio je „Mokambo“. Eli Ficdžerald nisu dozvolili da peva u klubu, ali je Merilin, koja je bila veliki Elin fan, nazvala vlasnika „Mokamba“ i rekla da će, ukoliko tamnoputa pevačica bude nastupala, ona biti gost svako veče. Nakon toga, Ficdžeraldova više nikad nije morala da peva u malim klubovima i postala je svetska zvezda.

- Bila je neobična žena, ispred svog vremena, samo što to nije znala - rekla je Ela jednom o svojoj prijateljici Merilin.

foto: AP

Naomi Vots i Nikol Kidman

LJUBE SE U JAVNOSTI!

Znaju se još od tinejdžerskih dana, dok su snimale film „Flirting“. Nikol je već izgradila holivudsku karijeru, a Naomi je krčila put do slave. Taman kada je htela da odustane, Kidmanova ju je nagovarala da bude uporna. Glumice se ponose svojim prijateljstvom, a njihov odnos privukao je najviše pažnje kada su se poljubile na pozornici tokom večere „Women on Film“.

foto: Reuters

Met Dejmon i Ben Aflek

ODRASLI ZAJEDNO

Odrasli su zajedno, išli su u istu školu u Bostonu i imali su isti san - glumu. Tada cimeri, oboje glumci, zajedno su napisali scenario za film „Good Will Hunting“ 1994. Film je snimljen tri godine kasnije, a Ben i Met postali su holivudski miljenici. Osvojili su Oskara za najbolji scenario.

foto: Reuters

Džej Zi i Kanje Vest

KAO PAS I MAČKA!

Kanje je karijeru počeo u studiju Džej Zija, koji je bio oduševljen njegovim inovativnim tehnikama. Nakon toga su snimili duet „The Bounce“, a Vest je onda izdao i prvi solo album. Džej je Kanjea nekoliko puta prozivao kroz pesme zbog njegove arogancije, a Vest se izvinio u pesmi posvećenoj upravo njemu, nazvanoj „Big Brother“. Pre sedam godina odlučili su da udruže snage i naprave zajednički album koji je bio broj jedan. No, upravo taj album uzrokovao je jednu od njihovih najozbiljnijih svađa.

Jelena Stuparušić / Foto: Reuters; AP; Profimedia;

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track