LEGENDA FILMSKOG BIZNISA U SRBIJI: Dejvid Rasel otkriva tajne svog zanata
Foto: Printscreen

Konačno

LEGENDA FILMSKOG BIZNISA U SRBIJI: Dejvid Rasel otkriva tajne svog zanata

Pop kultura -

Američki vizuelni umetnik i ilustrator Dejvid Rasel, jedan od najangažovanijih storibord umetnika današnjice, posetiće Beograd od 20. do 24. septembra.

Kako stoji u saopštenju Kulturnog centra "Kaleidoskop", tokom posete Beogradu Dejvid Rasel će održati master klas namenjen profesionalcima i studentima umetničkih fakulteta pod nazivom Režija pre snimanja (Direct Before You Shoot). Kroz angažovanje na polju storiborda Dejvid je poslednjih 35 godina, u saradnji sa režiserima kao što su Džordža Lukas, Stiven Spilberg, Piter Vir i Robert Zemekis, radio na kreiranju nekih od najvećih filmskih ostvarenja.

Master klas će biti održan 22. i 23. septembra u Kulturnom centru REX. Dvodnevno predavanje je namenjeno profesionalcima iz oblasti filma, televizije, video produkcije, video igara i marketinga, ali i studentima umetničkih fakulteta. Učesnici će moći da iz prve ruke upoznaju tehnike i veštine storiborda i otkriju njegovu praktičnu primenu u nastajanju igara, filmskih i video projekata, kao i mogućnosti uštede budžeta i lakšeg plasiranja i prezentovanja budućeg filma, igre ili reklame, poručuju organizatori.

U realizaciji ovog događaja omogućeno je besplatno učešće studentima završnih godina umetničkih fakulteta. Njihov kreativni tim obaviće selekciju, a svi zainteresovani studenti mogu poslati svoje prijave do 14. septembra. Sve informacije o načinu prijavljivanja nalaze se na ovom linku.

Master klas Dejvida Rasela u Beogradu ekskluzivan je događaj ne samo u Srbiji i regionu već i u Evropi jer je do sada organizovan samo u Norveškoj i Holandiji i to kao webinar, dakle bez prisustva umetnika.

Od svog prvog angažmana na filmu "Povratak džedaja", preko "Betmena", "Terminatora 2", "Boje purpura", "X-Mena" i "Mulen ruža", igara kao što su "The Avengers", "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay" i "Hitman" do filmskog serijala "Letopisi Narnije" i najnovijeg nastavka "Pirata sa Kariba", ispisuje stranice istorije umetnosti storiborda kao ključnog kreativnog procesa u nastanku filmskih, televizijskih ili digitalnih ostvarenja.

Kurir / E.K.

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track