NEVERNE BEBE SNIMAJU DOKUMENTARAC O BENDU: U filmu otkrivamo pravu istinu o sebi
Foto: Dragan Kadić

Otvorili dušu

NEVERNE BEBE SNIMAJU DOKUMENTARAC O BENDU: U filmu otkrivamo pravu istinu o sebi

Pop kultura -

Popularna grupa s Milanom Đurđevićem na čelu slavi 25 godina postojanja iduće godine, kada će objaviti i kompilaciju s najvećim hitovima

Milan Đurđević i njegove Neverne bebe održali su koncert za pamćenje na zatvaranju manifestacije Dani Vranja.

- Drago mi je što smo ponovo na jugu, lepo je videti vas u tolikom broju - rekao je Milan, frontmen Nevernih beba, obraćajući se publici. Svirka je trajala do kasno u noć.

Za Milana nema odmora jer iduće godine slavi 25 godina otkako Neverne bebe postoje.

- Ekipa kreativnih umetnika radi dokumentarni film o bendu. Neće biti ulepšavanja stvarnosti, pričaćemo o iskušenjima, ali i o pobedama koje su obeležile naš život, a negde smo dotakli i život drugih ljudi. Imaćemo i seriju velikih koncerata i štampati album s najvećim hitovima - otkrio je nedavno Đurđević.

foto: Dragan Kadić

Dok se drugi trude da naprave instant hitove ne bi li „upali u oči“, Neverne bebe to čine tiho i nenametljivo, osvajajući publiku kvalitetnom svirkom i interpretacijom, ali i posebnom filozofijom u tekstovima, što dokazuje i album „Priča o nama“.

- Ne jurimo ni status, ni popularnost, ni novac, a privilegija Nevernih beba je posebna vrsta emocije koju dajemo ljudima. Bavimo se suštinskim emotivnim stanjima u vremenu u kom živimo. Ljubavne pesme će uvek ostati iznad svega ostalog - proći će razne epohe i alternativni odnosi prema političkoj stvarnosti, prema egzistencijalnim problemima, a mi smo nekako nadišli sve to, otišli smo korak dalje, bavimo se nekim drugim temama. Mi pišemo i pevamo o ljubavi na dostojanstven način, duboko i stvarno, naše pesme ljudi osećaju kao da se njima dešavaju - zaključio je frontmen kultnog pop-rok sastava.

foto: Arhiva

P(h)antomfest

BORU STANKOVIĆA IGRAĆE ZA GLUVE

U okviru Međunarodnog festivala pantomime - P(h)antomfesta, šestog po redu, koji se održava u Vranju 22. i 23. septembra, biće premijerno izvedena predstava po motivima priče Borisava Bore Stankovića „Prva suza“, u režiji Trajčeta Gjorgijeva. Prvi put će se tako najčuveniji pisac iz Vranja igrati za gluve i nagluve osobe, i to u predstavi pantomime, bez reči.

- „Prva suza“ je možda jedna od najdirljivijih ljubavnih priča Bore Stankovića, priča koja te ne ostavlja ravnodušnim, kao i ceo njegov stvaralački opus - rekao je reditelj predstave Trajče Gjorgijev.

Kurir / T. S.

Foto: Dragan Kadić, Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track